Vegetar frittata med kartofler og spinat
Nem, sund og hurtig frittata

Server evt. frittataen med en skive ristet rugbrød

© wichmann+bendtsen

Proteinrig frittata med kartofler, spinat og feta

Frittata er en form for æggekage, som du kan fylde med alverdens lækre sager. I denne opskrift fyldes den bl.a. med spinat, cherrytomater, feta og kartoffel. Perfekt til en hurtig vegetaraftensmad.

Frittata med spinat, kartofler og feta

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 35 minutter

Tid i alt: 45 minutter

INGREDIENSER

3 forårsløg

6 brune champignon

6 cherrytomater

1 håndfuld spinat

1 kartoffel

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

10 æg

½ tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

50 g fetaost

Sådan laver du frittata

  • Forvarm ovnen til 175 gr.
  • Snit forårsløg og champignoner i mundrette bidder, skær tomater i skiver, hak spinaten groft, og skær kartoflen i tynde skiver, der herefter halveres.
  • Tilsæt ½ spsk. af olivenolien til en pande, og svits forårsløg, champignoner og kartoffel i 5-10 min., til alt er mørt.
  • Smør et ovnfast fad med resten af olivenolien. Tilsæt de svitsede grøntsager, top dem med tomat og spinat, og sæt fadet til side.
  • Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt og peber. Smuldr fetaosten i æggeblandingen, og vend det hele sammen. 6. Fordel æggeblandingen ud over fadet med grøntsager, og bag frittataen i ca. 25 min., til den er let gylden og gennembagt.
  • Servér retten lun. Evt. med friske urter og en skive rugbrød til.

Næringsindhold i vegetar-frittata pr. person (uden rugbrød):

Energi: 289 kcal

Protein: 21 g

Fedt: 18 g

Kulhydrat: 11 g

Kostfibre: 1,5 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: