Vegetar frittata med kartofler og spinat
Nem, sund og hurtig frittata

Server evt. frittataen med en skive ristet rugbrød

© wichmann+bendtsen

Proteinrig frittata med kartofler, spinat og feta

Frittata er en form for æggekage, som du kan fylde med alverdens lækre sager. I denne opskrift fyldes den bl.a. med spinat, cherrytomater, feta og kartoffel. Perfekt til en hurtig vegetaraftensmad.

22. januar 2020 af Signe Moesby Leth

Frittata med spinat, kartofler og feta

4 personer

3 forårsløg 
6 brune champignoner 
6 cherrytomater 
1 stor håndfuld spinat 
1 kartoffel 
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie 
10 æg 
½ tsk. havsalt 
Sort peber, friskkværnet 
50 g fetaost


Sådan laver du frittata

  • Forvarm ovnen til 175 gr. 
  • Snit forårsløg og champignoner i mundrette bidder, skær tomater i skiver, hak spinaten groft, og skær kartoflen i tynde skiver, der herefter halveres. 
  • Tilsæt ½ spsk. af olivenolien til en pande, og svits forårsløg, champignoner og kartoffel i 5-10 min., til alt er mørt.
  • Smør et ovnfast fad med resten af olivenolien. Tilsæt de svitsede grøntsager, top dem med tomat og spinat, og sæt fadet til side. 
  • Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt og peber. Smuldr fetaosten i æggeblandingen, og vend det hele sammen. 6. Fordel æggeblandingen ud over fadet med grøntsager, og bag frittataen i ca. 25 min., til den er let gylden og gennembagt. 
  •  Servér retten lun. Evt. med friske urter og en skive rugbrød til.

Næringsindhold i vegetar-frittata pr. person (uden rugbrød):

Energi: 289 kcal
Protein: 21 g
Fedt: 18 g
Kulhydrat: 11 g
Kostfibre: 1,5 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: