Kyllingeburger med coleslaw

Burger har alle dage været en klassisk favorit, og nu også en nordisk favorit. Lav den af kyllingekød og server coleslaw til.

kyllingeburger med hjemmelavet burgerbolle og coleslaw

Kyllingeburger

  • Rør kyllingefars grundigt sammen med salt, peber, æg og lidt fuldkorns-speltmel. Tilsæt en håndfuld hakkede urter, fx løvstikke eller persille.
  • Lad farsen sætte sig i køleskabet.
  • Form flade bøffer, og grill dem, 2 min. på hver side, til de er gyldne.
  • Læg evt. nogle flager ost på bøffen. Smør bollen med kommen­dressing, læg bøffen på, og top med coleslaw.

Træt af købeboller? Så bag dine egne!

Topping

Du kan spice din burger op med masser af lækre toppings - gerne serveret i små skåle så dine gæster selv kan komponere deres egen favoritburger. Her er et par forslag.

Coleslaw

  • Bland snittet spidskål med gulerod, skalotteløg, friske, hakkede krydderurter og et lille drys salt
  • Vend salaten med en dressing af yoghurt smagt til med honning, grov sennep og kværnet peber.

Agurkesalat

  • Giv ½ dl rørsukker, ½ dl æbleeddike og 1 spsk. let knuste rosa peberkorn et opkog.
  • Afkøl. Flæk en agurk, skrab evt. kernerne ud, og brug så en grønsagsskræller til at lave fine agurkebånd med.
  • Vend agurken med lagen lige inden servering.