Burgerbolle med fuldkorn

2 dage

En burger behøver ikke være usund, tværtimod. Vælg de rigtige råvarer og bag bollen med fuldkornsmel, så er du godt på vej mod et sundt måltid.

En lækker, luftig fuldkornsbolle burde være fast inventar i enhver burger. Få opskriften her

Burgerbolle med fuldkorn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl ufiltreret æblemost
  • 20 g økologisk gær
  • 8 dl syrnet mælkeprodukt med probiotiske bakterier, fx Cultura
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 2 spsk. agavesirup
  • 600 g fintsigtet fuldkornshvedemel
  • 600 g groft fuldkornshvedemel
  • 2 spsk. fintmortet havsalt
  • nigellafrø eller lyse sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i æblemosten.

  • Kom mælkeprodukt, olie og sirup i, og rør det til en jævn masse.

  • Bland de to slags mel med salt og rør melet i den væde masse.

  • Stil dejen på køl under låg i et døgn.

  • Form hver bolle til en stor flad bolle med store skeer, á ca. 125 g dej, og placer dem på en bageplade med bagepapir.

  • Drys bollerne med de valgte frø.

  • Bag dem ved 200 grader plus varmluft eller 220 grader minus varmluft i ca. 15 min.