Velvære-te

Leder du efter indre ro, fysisk og psykisk balance, kan en kop te være en løsning. Det er nemlig den ultimative drik i jagten på velvære.

BLOMSTERTE - EN SUND FUSION FRA NATUREN

Udtræk af urter, tørrede frugter, bær eller blomsterblade går som regel under betegnelsen urtete og er ikke te i den klassiske forstand, at teen baserer sig på blade fra tebusken Camellia sinensis som den sorte, grønne og hvide te. Det er i stedet en fusion af urter, frugter, bær og blomster med forskellige virkninger. Her ser du, hvad nogle af ingredienserne kan gøre:

  • Kamille: Har en beroligende effekt og kan virke desinficerende. Kan lindre betændte øjne og hals og har en positiv effekt på maven. Døjer du med for meget mavesyre, beroliger teen mavens slimhinde. Også god mod menstruationssmerter.
  • Pebermynte: Er opkvikkende og fremmer din fordøjelse.
  • Hyben: Er meget rig på C-vitamin og god mod infektioner, fx forkølelse og blærebetændelse. Lindrer hovedpine, svimmelhed og væske i kroppen.

LÆS OGSÅ:Sådan forebygger du blærebetændelse

  • Hyldeblomst: Findes i en blanding med tranebær og hindbærblade. God mod influenza, forkølelser og halsbetændelse. Kan lindre symptomer i forbindelse med høfeber.

AYURVEDA-TE TIL DIT HUMØR

Teen bygger på den over 5000 år gamle filosofi om at leve i balance med sin krop og den omgivende natur. Ayurveda er i dag en anerkendt retning inden for plantemedicin (fytoterapi). Bygger på ideen om tre forskellige kropstyper og sindstilstande, nemlig vata, pitta og kapha:

  • Vata-te: Er en blanding af lakridsrod, kanel, kardemomme og ingefær. Har en meget sød og fyldig smag. Virker beroligende.
  • Pitta-te: Er en blanding af tørrede rosenblade og milde krydderier. Har en mild smag og virker kølende, lindrende og beroligende.
  • Kapha-te:
    Aromatisk te med ingefær, safran og kardemomme. Virker opkvikkende.