Læs også

Velvære-te

Hvid te: Bedst mod kræft

Hvid te vinder mere og mere frem for tiden. Både den hvide og den røde te er super sunde tetyper, som gør mange gode ting for dig og din krop. Blandt andet virker den hvide angiveligt mod virus og feber.

14. november 2011 af I FORM

Hvid te er faktisk ingen ny opfindelse. Den plukkes fra den samme busk som den sorte og den grønne te. Alligevel er det en sjælden og kostbar te, der kun produceres i små mængder i Kina. Den består af hvide teblade, som man plukker i det tidlige forår, inden knopperne brister. Hvid te kan se lidt ubetydelig ud, men den er i virkelighede fyldt med sunde stoffer.

Lav din egen frugt-te


Hvid te udmærker sig ved at være endnu mere effektiv i forebyggelsen af kræft end den sorte og den grønne te. Forklaringen er måden, den hvide te bliver efterbehandlet på. Eftersom de umodne teblade kun bliver udsat for en kortvarig dampning og ingen iltning, bliver endnu flere af de sunde stoffer bevaret i den hvide te. Både den sorte og grønne te er udsat for en længere og mere omfattende efterbehandling, hvilket påvirker indholdet af stoffer, så de svinder en smule.

Et amerikansk studium har vist, at hvid te også er god mod infektioner af bakterier og virus. Det er derfor en god idé at snuppe en kande hvid te, hvis du er ramt af forkølelse eller mavevirus.

I Kina bruger man den hvide te til at sænke kropstemperaturen, hvis man fx har feber.

Hvid te kan også modvirke væskeophobning og stimulere tarmsystemet. I Kina siges den milde te også at være god ved maven og drikkes ofte umiddelbart efter et måltid.

  • Trækketid: 5-8 min.
  • Vand: 70-80 grader
  • Dagsdosis: maks. 16 kopper

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: