Spice dine måltider op
Typisk er det for smagens skyld, at vi krydrer maden. Men faktisk er der en helt anden - og måske meget vigtigere - grund til at pifte måltidet op med krydderier.
Typisk er det for smagens skyld, at vi krydrer maden. Men faktisk er der en helt anden - og måske meget vigtigere - grund til at pifte måltidet op med krydderier.
Halter det lidt med fantasien, når det kommer til at få inkorporeret stærke krydderier i din mad, giver vi dig her nogle tips, så du let og naturligt kan få glæde af de stærke sager, uden det ender med den samme wokret hver gang.
Ingefær (friskrevet)
Spis løs af gurkemeje, det er supersundt!
Chili, hvidløg og ingefær
Peberrod (fintrevet eller høvlet)- på sildemaden
Chili og hvidløg- på dit smørrebrød, fx på den populære avocadomad
Chili, hvidløg og ingefær - til at stege kål i
Peberrod- på kød, fisk eller fjerkræ
Ingefær (fintrevet)- i saucer og supper
Ingefær- i smoothies, greenies, ingefærshots og juicer
Hvidløg- i cremer, der følger med et mellemmåltid, fx skåle af hjertesalat med kogte kyllingeinderfileter med en avocadocreme over med ingefær og hvidløg
Chili- i den varme kakao eller chokolade
Chili, hvidløg, ingefær og peberrod- i alle former for grønsagsdips
Cayennepeber, hvidløg (fintrevet) og tabasco- på langtidsbagte mandler
Hvidløg og chili: