Varm kakao med chili og kanel
1½ dl mandelmælk (eller minimælk)
½ vaniljestang
1 rød chili befriet for kerner
1 nip kanel
Ca. 30 g god chokolade
Sådan laver du varm kakao
- Bring mælk, vaniljekorn og chili i kog.
- Tag gryden af, og pisk chokoladen i, til den er helt smeltet.
- Lad det hele hvile ca. 5 minutter, og hæld drikken igennem en sigte.
- Nyd den, som den er, eller med en lille klat flødeskum på toppen.
Mørk chokolade tæller næsten som en grøntsag
- Vælg mørk chokolade: Gå efter chokolade med en høj kakaoprocent – minimum 60. Det er nærmest en grønsag! Kakaobønnerne er ansvarlige for alle chokoladens gode egenskaber
- Drop den sukkerfri: Der er sjældent mange kalorier at spare, så nyd hellere den ægte vare.
- Spis den som aftensnack: Al chokolade er kalorierig, men ofte er det bare lige smagen, vi må have. Den kan du også få ved at lade chokolade indgå som en lille del af din aftensnack i stedet for at kværne en hel pakke, fx: En skive rugbrød med et stykke pålægschokolade. En portion skyr med mandler, bær og et par hakkede chokoladestykker. En banan trukket på pind, dyppet i mørk chokolade og frosset ned. En flødebolle