Hvilken holdtime forbrænder mest?

Går du benhårdt efter at forbrænde så mange kalorier som muligt? Så får du her svaret på, hvilken holdtime du skal vælge i fitnesscenteret.

Kvinde med kettlebell, crossfit

CROSSFIT – er et rigtigt fornuftigt valg – du forbrænder ikke bare mange kalorier, men styrker også dine muskler.

© iStock

Hvis dit fokus udelukkende er på at forbrænde kalorier, skal du gå efter en holdtime, hvor du har så høj puls som muligt over så lang tid som muligt, og her er der ingen, der slår spinning.

Den høje puls er guf for dit kredsløb, og så er det en træningsform, hvor du kan være med, uanset om du er ny eller erfaren. Alle cykler med samme kadence, men du skruer selv op og ned for belastningen.

Kalorieforbrænding er dog ikke alt.

I spinning arbejder benene, men musklerne i din overkrop får ingen kærlighed, ligesom du heller ikke styrker knoglerne.

Skal du kun gå på ét hold, er CrossFit derfor et mere fornuftigt valg.

Her ryger pulsen også gevaldigt i vejret, så du forbrænder tæt på samme antal kalorier som til spinning, men også dine muskler kommer på hårdt arbejde.

CrossFit er ikke forbeholdt muskelbundter, men nybegyndere kan godt blive lidt intimiderede af træningsformen. Har du det sådan, kan du i stedet opsøge det hold, der typisk hedder noget i retning af “Puls og styrke”. Det er lige så alsidigt som CrossFit, og her kommer du også til at svede, men der bruges typisk lidt lettere vægte.

Læs også: 7 legendariske crossfit-workouts

STYRKETRÆNING

Kør supersæt

Kombinerer du en underkrops- og en overkropsøvelse, kan du lave dem lige efter hinanden og med høj belastning, fordi du ikke udmatter samme muskelgruppe. På den måde forbrænder du mere.

Vælg flerledsøvelser

Jo færre og mindre muskler du arbejder med, jo mindre forbrænder du. De øvelser, der forbrænder mest, er dem, hvor du aktiverer flere led og muskler – fx squats.

10-15 gentagelser

En god tommelfingerregel er at træne med en intensitet, hvor du kan lave 10-15 gentagelser af en øvelse. For tunge vægte kræver længere pauser, hvor du ikke forbrænder så meget.

Kilde: Rikke Hansen, træningsfysiolog og personlig træner.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 11/2022