Styrkeskole – større brystmuskler

Strammer T-shirten ikke helt så meget over brystkassen, som du kunne ønske, så er hjælpen nær. Vi giver dig 6 effektive brystøvelser.

Veltrænet mandeoverkrop, holder en håndvægt, grå baggrund.

STØRRE BRYSTMUSKLER Følg vores styrkeskole og kom hele kroppen rundt. I denne del er der fokus på brystkassen.

© Istock

Dette træningsprogram giver dig 6 øvelser, der især har fokus på at opbygge større, stærkere og flottere brystmuskler. Et par håndvægte og en halv time er alt, du skal bruge for at få effektiv hjemmetræning.

Derfor skal du lave bryst øvelser

En veltrænet brystkasse får dig til at se stor og stærk ud. Derfor er bænkpres og andre øvelser for brystet blandt de mest populære i fitnesscentrene. Og det er ikke kun for syns skyld, at du skal styrke brystmusklerne, for det er muskler, du bruger flittigt hver eneste dag. Deres primære opgave er at aflaste skulderen og føre armene ind foran kroppen.

Sådan gør du:

Den klassiske:

Lav 3-4 sæt af hver øvelse med 45-90 sekunders pause mellem sættene. Sørg for at øge belastningen løbende, så du får variation i programmet og bliver ved med at udfordre kroppen. Pausen vil typisk skulle være lidt længere, efterhånden som belastningen sættes op.

  • Uge 1-2: 12-15 gentagelser pr. sæt.
  • Uge 3-4: 9-12 gentagelser pr. sæt.
  • Uge 5: 6-9 gentagelser pr. sæt.

Ved øvelser, hvor du kun bruger kropsvægten, må du udføre så mange gentagelser, som du kan.

Den hurtige:

Er tiden knap, eller vil du gerne presses mere på konditionen, så kan du køre træningsprogrammet efter cirkelprincippet. Tag 2 eller 3 af øvelserne i træk (1 sæt af hver øvelse), inden du holder pause. Når du har været alle øvelser igennem, starter du forfra.

Det føles hårdere at køre flere øvelser i træk, og du vil blive markant mere forpustet.

Begynd dog ikke at lave hårde cirkler, før du er helt tryg ved øvelsen og kan teknikken korrekt.

Det skal du bruge til at lave dine bryst øvelser

To håndvægte med aftagelige skiver, så du kan justere vægten. Du får brug for i alt ca. 40 kg skiver i forskellige størrelser.