Hils på dine baller

Ballerne består af tre hovedmuskler: gluteus maximus, gluteus medius og gluteus minimus, der hver har deres område at sørge for. Find ud af, hvilken muskel, der står for hvad her.

Kvindes baller

Ballerne består af tre hovedmuskler: gluteus maximus, gluteus medius og gluteus minimus. Når du står foran spejlet og kigger på din bagdel, er det gluteus maximus, du ser. Det er den store muskel, vi opfatter som ballen. Øverst på siden af hoften sidder gluteus medius, og dybere inde i ballen gemmer gluteus minimus sig.

Gluteus maximus sørger for, at du har en god stabilitet i kroppen og er samtidig den, der får dig fremad. Det er gluteus maximus, der kan blive doven, hvis den bliver brugt for lidt.

Gluteus medius

Gluteus medius sørger for at holde din krop ret, så du ikke falder ud til siden, når du står, går osv. Det er bl.a. den koteletformede muskel, der arbejder, når du står på ét ben.

Gluteus minimus

Gluteus minimus ligger bag de to andre muskler og er lille, men vigtig. Den stabiliserer på ledniveau ved at holde din lårbensknogle på plads i hofteleddet.