Hils på dine baller

Ballerne består af tre hovedmuskler: gluteus maximus, gluteus medius og gluteus minimus, der hver har deres område at sørge for. Find ud af, hvilken muskel, der står for hvad her.

Kvindes baller

Ballerne består af tre hovedmuskler: gluteus maximus, gluteus medius og gluteus minimus. Når du står foran spejlet og kigger på din bagdel, er det gluteus maximus, du ser. Det er den store muskel, vi opfatter som ballen. Øverst på siden af hoften sidder gluteus medius, og dybere inde i ballen gemmer gluteus minimus sig.

Gluteus maximus sørger for, at du har en god stabilitet i kroppen og er samtidig den, der får dig fremad. Det er gluteus maximus, der kan blive doven, hvis den bliver brugt for lidt.

Gluteus medius

Gluteus medius sørger for at holde din krop ret, så du ikke falder ud til siden, når du står, går osv. Det er bl.a. den koteletformede muskel, der arbejder, når du står på ét ben.

Gluteus minimus

Gluteus minimus ligger bag de to andre muskler og er lille, men vigtig. Den stabiliserer på ledniveau ved at holde din lårbensknogle på plads i hofteleddet.

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background