Få stærke baller på 5 uger

Hvorfor træne lår og baller i timevis i fitnesscenteret, når du kan skyde genvej hjemme på stuegulvet med ­5 effektive balleøvelser? Følg I FORMs super-seje program i 5 uger og få stærkere ben og baller.

Kvinde træner baller

VIL DU HAVE STÆRKE BALLER? Så har vi fem effektive balleøvelser til dig.

© Jakob Helbig

I FORMs træningsekspert Frida Hallqvist har udviklet et balleprogram med 5 supereffektive øvelser, hvor du bruger din egen kropsvægt som belastning.

Og der er god grund til at give ben og bagdel lidt ekstra fokus. Et par faste, stærke baller og lår øger nemlig din forbrænding, da kroppens største muskler sidder netop her. Og jo stærkere muskler, jo højere forbrænding – også når træningen er slut.

En anden fordel ved at træne ben og bagparti er, at du bliver en bedre og mere udholdende løber af at have stærke ben og baller. Og samtidig sænker du din risiko for skader generelt. Desuden vil det hjælpe dig i mange hverdagssituationer, fx når du cykler til arbejde, bærer rundt på dine små børn eller slæber tunge poser op ad trappen.

Sådan skal du træne dine baller

I alle 5 balleøvelser er der flettet små pulsbevægelser ind. Det er effektiv syretræning, som styrker og former dine muskler.

  • Gennemfør hver øvelse med de nævnte antal løft, bøjninger og pulseringer. Lav 3 sæt.

  • Når du har gennemført 3 sæt af en balleøvelse, går du videre til næste øvelse.

  • Optimalt skal du gennemføre balleprogrammet 3 gange om ugen. Husk at holde en hviledag imellem.

Scroll ned, og find de 5 øvelser længere nede. Du kan se alle øvelserne på video.