3 effektive rygøvelser

Brug 15 minutter om dagen på disse 3 rygøvelser, og få en rank og stærk ryg. Rygøvelserne styrker alle dine rygmuskler, din lænd og dine hofter. Se dem her.

Rygøvelser

RANK RYG | Med kun 15 minutters rygtræning kan du få stærk og rank ryg. Se øvelserne i artiklen eller på video her.

© iStock

Det er sundt at have en stærk og rank ryg. For stærke og smidige rygmuskler virker nærmest som et støttende korset omkring rygsøjlen og forebygger dermed problemer med ryggen. Bruger du 15 minutter dagligt på disse øvelser, kan du effektivt styrke din ryg.

Nemt og enkelt

De tre øvelser er simple, men effektive. Du kan lave øvelserne ved at følge tekstbeskrivelserne, men vil du have det fulde udbytte, kan du klikke på videolinket og komme direkte til en rygtræning, hvor du bliver guidet igennem de tre effektive rygøvelser på video. Så skal du blot følge instruktionerne.

RYGTRÆNING | Klik her for at gå til videoen

Videotræning: Lav øvelserne med I FORMs træner på skærmen

3 effektive rygøvelser

DIAGONALLØFT | Husk at spænde godt op og suge maven ind, når du laver øvelsen..

Rygøvelse 1: Diagonalløft

Øvelsen styrker hele ryggens muskulatur samt ryggens evne til at rotere. Desuden styrker du dine skuldre, baller og baglår.

Sådan gør du: Stil dig på alle fire med hænderne lige under skuldrene og knæene under hofterne. Hold ryggen ret, og sug maven ind. Løft højre arm skråt op i luften ud for dit øre, og løft samtidig venstre ben op og strakt bagud. Sørg for at strække helt ud i arm og ben, og hold hele tiden nakken i forlængelse af rygsøjlen. Hold stillingen et øjeblik, og sænk så kontrolleret igen.

Gentag med modsatte arm og ben.

Rygøvelse 2: Rygløft

Øvelsen styrker især det nederste af ryggen, herunder lænden, og som ekstra bonus rammer du også ballerne.

Sådan gør du: Lig på maven med strakte ben og hænderne under panden eller ned langs siden. Kig ned i gulvet. Løft så overkroppen op i et kontrolleret tempo. Løft også benene, hvis det er muligt. Hold nakken i forlængelse af rygsøjlen, mens du løfter, og kig fortsat ned i gulvet. Sænk overkroppen og benene langsomt igen.

LILLE BRO | Husk at spænde godt op i ballerne, når du løfter dem og hofterne op.

Rygøvelse 3: Lille bro

Øvelsen styrker især det nederste af ryggen samt fleksibiliteten i dine hofter. Samtidig er den genial for ballerne.

Sådan gør du: Lig på ryggen med bøjede ben og armene ned langs siden. Løft hofterne op, så kroppen danner en lige linje fra skuldre til knæ. Hold positionen et øjeblik, og sænk så kontrolleret bagdelen ned til gulvet igen.

Er du interesseret i træningsprogrammer med blandt andet flere gode rygøvelser, som kan give dig en stærk ryg? Klik på tagget her, og find flere programmer: