5 tegn på, at du har fundet løbeglæden

Du ved, at din kærlighed til løb peaker, når du kan nikke genkendende til mange af de her udsagn.

Kvinde, der er ude at løbe og smiler og er glad.

LØB – Selv når det er allerhårdest, kan løb få smilet frem. Det skyldes bl.a. endorfiner.

© Thomas Dahl

Lad os være ærlige – løbeglæde er sjældent noget, der indtræffer de første 10, 20 eller måske endda 50 gange, du er i løbeskoene. Løb er jo decideret naturstridigt for os mennesker, som helst vil spare på kalorierne i tilfælde af dårligere tider.

Når det alligevel lykkedes så mange at blive glade for – ja nærmest afhængige af – at løbe, skyldes det ikke mindst den følelse af stolthed og præstation, der sætter ind på bagkant af en løbetur, samt de endorfiner, der suser rundt i kroppen, når vi er afsted.

Kan du nikke genkendende til nogle af de her fem oplevelser med løb, hører du nok til dem, der allerede har fundet løbeglæden!

Du kommer ud i al slags vejr

Når ikke engang regn og blæst kan forhindre dig i at tilbagelægge nogle kilometer i løbeskoene, er du for alvor bidt af en glad løber. Med den rigtige påklædning kan løb i dårligt vejr faktisk også blive en skøn oplevelse, hvor du får varmen tilbage i kroppen og føler dig ekstra sej, fordi du kom afsted.

Du er fan af sportstøj

Det er et klart tegn på løbeglæde, hvis dine træningstoppe og tights efterhånden fylder lige så meget i dit skab som almindeligt kluns. Ja, måske har du endda lyst til at tage dit løbetøj på på arbejde eller til fest, fordi du elsker det så meget!

Du bemærker andre løbere

Giver det et lille stik i hjertet, når du ser andre løbere på gaden? Og får du automatisk lyst til at stå af bussen og løbe efter dem? Bliver du ligefrem en smule jaloux, når du hører andre snakke om, at de har været ude at løbe, så ved du, at du er en ægte løbefreak.

Du udfordrer dig selv

Når dine sædvanlige ture ikke længere er nok, og du begynder at lege med tanken om at føje flere kilometer til ruten, er det et sikkert tegn på, at du er begyndt at holde af løb. Så er det nemlig ikke bare noget, der skal overstås, men noget, du udforsker, og noget, du gerne vil fastholde og excellere i.

Du gør det bare

Når du ikke længere skal overbevise dig selv om at komme ud at løbe – men bare gør det som en selvfølge – så ved du, at løb er kommet under huden på dig. Har du tendens til at diskutere det med dig selv for længe, så husk, at du aldrig fortryder en løbetur!

Tips til at lære at elske løb

Vær realistisk.

Lad være at tro, du skal kunne løbe 5 km som nybegynder. Start stille og roligt ud.

Kombinér løb og gang.

Det er en god måde at lære at løbe på, så du både mentalt og fysisk vænner kroppen til belastningen fra løb.

Husk, hvordan du har det bagefter.

Det er ikke altid sjovt, når du skal afsted, men den følelse, du har efter en løbetur, er der få ting, der kan konkurrere med.