Det skal du IKKE gøre før en løbetur

Vi har samlet 4 ting, du bør undgå at gøre inden din næste løbetur.

Kvinde på løbetur. Holder pause og står foroverbøjet.

Du kender sikkert, når løbeturen bliver alt andet end en god oplevelse. Måske du kan genkende dig selv i én eller flere af nedenstående punkter, i så fald er der plads til forbedring næste gang du hopper i løbetøjet.

1. Du spiser for meget

Det er generelt en dårlig idé at spise lige inden en løbetur - for det er aldrig rart at løbe med en fyldt mave. Hvis du er sulten, så spis evt. en banan en halv time før du skal ud. En banan ligger ikke tungt i maven, og den giver dig lidt ekstra energi til din løbetur. Hvis du løber om morgenen, er det slet ikke sikkert, du har behov for at spise noget før du er færdig med at løbe.

2. Du drikker for meget

Her er det lidt samme princip som ved maden. Det er ikke rart at løbe med en masse uoptaget væske der skulper rundt i maven, du risikerer også at få sidestik. Hvis du fx løber om aftenen, så sørg for at drikke godt med vand henover hele dagen. På den måde sikrer du dig, at du har nok væske i kroppen, når du begynder din løbetur.

3. Du går ikke på toilettet

Det er ikke rart at skulle på toilettet midt i sin løbetur. Sørg for at have tisset af (og måske også lidt mere), inden du tager af sted. Det giver samtidigt følelsen af at være lidt lettere på turen.

4. Du lytter ikke til din krop

Det er super vigtigt! Hvis kroppen siger stop, er det bedre at holde en hviledag.

Har du haft en mega hård uge, er du øm i kroppen, eller er du helt stoppet i næsen, snup en lille gåtur i stedet, og gem træningen til i morgen.