Sved skyller giftstoffer ud af kroppen

Sved spiller sammen med urin og fæces en vigtig rolle i forhold til at rense kroppen for affaldsstoffer. Læs her, hvorfor.

Kvinde sprøjtes til med vand

Skyl giftstofferne ud af kroppen

Når du sveder, udskiller du ikke kun vand og salte, men også kviksølv, bisphenol A (BPA) og andre giftstoffer, som hober sig op i kroppen. Hvis ikke du svedte, ville affaldsstoffer i større omfang kunne sidde i kroppen og på sigt skabe celleødelæggelse og andre skader.

I et forsøg undersøgte forskerne 20 personers sved, og hos de 16 fandt de målbare mængder BPA udskilt gennem sveden. Der var også mange andre potentielt giftige stoffer i sveden. Forskerne konkluderede, at sved sammen med urin og fæces spiller en central rolle, når det kommer til at rense giftstoffer ud af kroppen.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22253637/

Tip

Svedens udrensende effekt er den samme, uanset om den er opstået ved træning eller i saunaen, så hvis du er forhindret i at træne pga. en skade, kan regelmæssige saunabesøg være en måde at fastholde den udrensende effekt på.

Vidste du, at et besøg i en sauna kan styrke både hjerte og blodtryk?

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background