Sved booster din præstation

Din sved kan hjælpe dig til at præstere mere til træning. Se, hvordan du udnytter din sved til at forbedre din præstation mest muligt.

Sved gør at du ikke bliver overophedet, når du træner.

© Wichmann+bendtsen

Boost din præstation ved at svede

Sveden leder varmen væk under træning. Det forhindrer en varmeophobning i kroppen, som ellers ville forringe din præstation.

En stigning på få grader kan være hele forskellen på, om du yder en pragtpræstation eller styrtdykker i niveau. Jo mere sved der kan lægge sig på huden, jo mere varme kan du afgive og dermed bruge energien på at træne.

Undersøgelser viser, at fordampningen af 1 liter sved koster ca. 600 kcal. I den forbindelse er det vigtigt, at sveden hviler som en hinde på huden. Dråber, der perler af, er uden værdi. Det er også derfor, moderne svedundertøj udvikles til at kunne fordele den afsondrede sved over den størst mulige flade.

Tip

Selv under meget varme forhold kan det være en fordel at have tyndt tøj på. Bomuld er meget velegnet til hverdagsbrug, fordi fibrene suger sveden til sig og fordeler den over en stor kølende flade.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background