Sådan undgår du den værste julestress

Er du én af dem, der oftest stresser helt vildt, hver gang kalenderen nærmer sig juleaften? Så bør du måske læse med her.

Kvinde med nissehue skriger og er stresset

Juleaften er for mange forbundet med stress. Men sådan behøver det slet ikke at være. Se bare disse 5 tips til, hvordan du kommer gennem julen med langt mindre stress, end du plejer.

1. Lav lister

Hvis du laver lister med alle de ting, du gerne vil nå inden juleaften, giver du dig selv et meget bedre overblik. Lister er nemlig nøglen til alt det, du gerne vil nå inden jul - og så kan du krydse tingene af, efterhånden som de er gjort. Det kan fx dreje sig om rengøring, madlavning og julebagning. Og du behøver ikke at gøre det hele selv. Juleaften bør være fælles for alle, der deltager. Så det er helt fair fx at dele madlavningen ud mellem dig selv og resten af gæsterne. Og måske kan børnene stå for at bage julesmåkager?

Mangler du inspiration til sund og lækker julemad? Så tjek disse lækre juleopskrifter!

2. Oppyntning

At pynte op til jul kan godt være stressende. Ikke så meget at gøre det, men mere tanken om også at nå det. Det behøver slet ikke at være så tidskrævende. Og både børn og andre familiemedlemmer kan sagtens deltage - det er jo også deres jul. Prøv at give denne opgave videre til nogle andre, så du ikke skal stresse over eller tænke på, hvornår det skal gøres. Det samme gælder, når der skal pyntes juletræ.

3. Julegaveindkøb

Hvis du ikke køber dine julegaver online, så sæt en dag eller to af til at få købt alle gaverne. Du behøver langt fra at være den eneste, der står for indkøbene. For også her kan du bede andre familiemedlemmer om at hjælpe til. Hvis du er ude i forholdsvis god tid, kan du faktisk sagtens købe de fleste gaver online. Så slipper du også for at skulle ud i vinterkulden og bruge tid i en masse fysiske butikker.

Er du stresset? Tag vores stress test og få svaret.

4. Julefrokoster

Det kan godt være, du plejer at tage med til samtlige julefrokoster, du bliver inviteret til. Men det behøver du slet ikke. Her er det nemlig helt i orden, at du prioriterer, om du har tid til julefrokost hos alle dine veninder, kollegaer osv. Særligt, hvis du skal se mange af de samme mennesker ved hvert arrangement.

5. Svigerfamilien

Det kan være hårdt at “kæmpe” med svigerfamilien og dens traditioner. Men hvis juleaften, og juledagene i det hele taget, foregår i dit hjem, så bør det være dine og din families traditioner, der gælder. Det er ikke fordi, man ikke kan gå på kompromis omkring nogle ting, men svigerfamilien kan jo ligeledes frit bruge deres egne traditioner, når julen foregår hos dem.

Læs meget mere om jul her!