4 tips til mere overskud

Med små ændringer i dit liv kan du bekæmpe hverdagsstress og få mere overskud til de ting, der giver dig energi.

Kvinde i skoven.

Aaaahh … med små ændringer i dine rutiner føles hverdagen mindre presset.

© iStock

Lange dage på jobbet. Bunker af opgaver på skrivebordet. Umulige unger. Aftensmaden, der venter på at blive lavet.

Er du stresset? Tag vores stress test og få svaret

Der er rigeligt med ting, som kan give stress i hverdagen, men den gode nyhed er, at du med få ændringer i dit liv kan opnå en effektiv afstressende effekt:

1. Gå tidligt i seng, og stå tidligt op

Hvis din morgen er fuldstændig kaotisk, er der også risiko for, at resten af dagen bliver det. Ved at komme tidligt ud af fjerene kan du starte dagen på en god og rolig måde og måske endda finde tid til et lille morgenritual, hvor du læser, mediterer eller andet rart.

2. Lav lister

Start dagen med at lave en lille liste over de ting, du skal nå. Det vil hjælpe dig til at få de stressende tanker ud af hovedet og få en mere velorganiseret dag. Desuden vil det føles dejligt tilfredsstillende at krydse tingene af i løbet af dagen. Skriv dog kun de mest nødvendige opgaver ned, så listen ikke ender med at tage pusten fra dig.

LÆS OGSÅ: Stress-symptomer – 30 signaler du skal holde øje med

3. Sig nej!

Et af de bedste midler til mindre stress er at lære at sige fra til de ting, du ikke har lyst, tid eller overskud til. Det kræver øvelse at sige nej til folk, men du vil straks mærke lettelsen rulle gennem kroppen samt glæden ved at have skabt plads til de ting, du faktisk har lyst til.

4. Uddelegér opgaver

Er du ved at drukne i praktiske gøremål derhjemme, så sørg for at uddelegere opgaver til din mand og evt. også dine børn. Lav fx et skema på køleskabet, hvor der står sort på hvidt, hvem der skal gøre hvad – og hvornår det skal gøres.

GUIDE: Sådan bruger du en blodtryksmåler hjemme