Jeg er ledig, og det stresser mig - hvad gør jeg?

Stress behøver ikke udelukkende at relatere sig til et stort arbejdspres. Hvis du er ledig og oplever symptomer som hukommelses- og koncentrationsbesvær, mistrivsel og indre uro, så er du bestemt ikke alene.

Stresset kvinde sidder foran computeren og tager sig til øjnene

STRESS – Flere ledige oplever symptomer på stress, sådan undgår du at blive en af dem.

© iStock

Ledighedsstress

Mange af os kobler stress sammen med det at have et krævende arbejde, men stress behøver ikke at hænge sammen med et stort arbejdspres, og det er slet ikke unormalt at være stresset som ledig. Faktisk kæmper ganske mange ledige med koncentrations- og hukommelsesbesvær, indre uro, generel mistrivsel og andre symptomer på stress.

Måske er det bekymringer om fremtiden og økonomien, der fylder hos dig. Usikkerheden omkring, hvornår situationen ændrer sig, kan være rigtig svær. Mange føler også, at de mister en stor del af deres identitet, og de skammer sig måske endda over at fortælle andre, at de ikke har et job.

Det er rigtig ærgerligt – dels fordi der naturligvis intet er at skamme sig over, men også fordi de negative tanker ikke bare kan spænde ben for dit mentale velvære, men også for din jobsøgning

Læs også: Hvad er symptomerne på stress?

Arbejder du meget hjemme, er du på barsel eller lignende, er rådene også relevante for dig

Kilde Helle Alsted, cand.pæd. i pædagogisk psykologi, speciale i stress

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 11/2021

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Resten af året gratis


Newsletter background