Opdag højt blodtryk i tide med din egen blodtryksmåler

Mange af os går rundt med skadeligt højt blodtryk uden at vide det. Se her, hvorfor en blodtryksmåler kan blive en helt afgørende investering i din (og din families) sundhed.

Blodtryksmåler – tilbud på blodtryksmåler til hjemmebrug

FÅ BLODTRYKSMÅLER TIL HJEMMEBRUG Er dit blodtryk o.k.? Det kan du nemt finde ud af, hvis du har din egen blodtryksmåler.

Omkring hver femte voksne dansker har for højt blodtryk, og rigtig mange af os har det uden at vide det. Bliver du ramt af forhøjet blodtryk, vil du højst sandsynlig ikke kunne mærke noget som helst, for højt blodtryk giver i langt de fleste tilfælde ingen mærkbare symptomer overhovedet.

Og det er skidt. For selv om et for højt blodtryk ikke kan mærkes, skaber det ravage i din krop. Når blodet med et vedvarende højt tryk pumper rundt i kroppen, slider det på dine blodkar og dit hjerte, så din risiko for at få fx blodpropper, hjerneblødning, et for stort hjerte, karbristninger, nyresvigt og dårlig hukommelse stiger. Og jo længere du går rundt med et forhøjet blodtryk, jo mere skade kan det nå at gøre.

Læs også: Mål din maks- og hvilepuls

Den gode nyhed er, at forhøjet blodtryk kan behandles med både medicin og livsstilsændringer. Det gælder bare om at opdage det i tide. Og her er den eneste sikre – og heldigvis meget enkle – metode at få målt dit blodtryk.

Få din egen blodtryksmåler til rabat-pris!

Lige nu kan du som ny abonnent på I FORM få en komplet blodtrykspakke med en fuldautomatisk blodtryksmåler til hjemmebrug og en komplet blodtryksguide, så du både får hjælp til at forebygge og opdage forhøjet blodtryk i tide.

TILBUD: Få blodtryksmåler + tillæg: “Guide til sundt blodtryk” + 3 numre af I FORM for kun 99 kr. + 49,50 i porto

Fordele ved at måle dit blodtryk derhjemme

Du kan få målt dit blodtryk hos lægen og bør altid gøre det, hvis du har mistanke om forhøjet blodtryk. Men der er flere fordele ved (også) at gøre det derhjemme:

 • Du kan måle dit blodtryk, så ofte du vil og dermed løbende holde øje med blodtrykket.

 • Du kan gøre det lige, når det passer dig.

 • Du kan få mere retvisende målinger, fordi du kan lave flere målinger over tid og ikke kun enkelte målinger hos lægen. Dit blodtryk svinger naturligt. Så jo flere gange du måler blodtrykket, jo mere sikkerhed har du for, at målingerne samlet set giver et rigtigt billede af dit blodtryk og ikke er påvirket af særlige omstændigheder netop den dag, du fik det målt hos lægen.

 • Du kan også tjekke din families blodtryk, hvis du har din egen blodtryksmåler.

 • Du kan hurtigt tjekke dit blodtryk, hvis du føler et aktuelt behov for det.

 • Du styrer uden om fænomenet “Hvid kittel-blodtryk” – hos mange stiger blodtrykket automatisk, når de er hos lægen pga. anspændelse, og de får derfor en forkert måling.

LÆS OGSÅ: Hvad påvirker mit blodtryk?

Nem og præcis blodtryksmåler

NEM OG PRÆCIS BLODTRYKSMÅLER Let at bruge, nem at aflæse!

Hvad kan I FORMs blodtryksmåler?

De fleste blodtryksmålere til hjemmebrug er efterhånden blevet så gode og nemme at bruge, at man ikke skal være nervøs ved at måle sit eget blodtryk med dem. Det gælder også vores blodtryksmåler.

Med I FORMs tilbud får du en blodtryksmåler, der ...

 • Giver valide og præcise målinger – vores blodtryksmåler overholder alle gældende standarder.

 • Er nem at bruge – ingen besværlige håndpumper her! Du skal bare sætte manchetten rundt om armen og trykke på knappen. Så klarer den resten selv.

 • Er nem at aflæse – let aflæseligt digitalt display, der viser både det systoliske blodtryk (det “over stregen”: viser trykket i arterien, når hjertet trækker sig sammen) og det diastoliske (det “under stregen”: viser trykket i arterien, når hjertet slapper af).

 • Viser også din puls – så kan du fx holde øje med din hvilepuls, som bliver lavere i takt med, at du forbedrer din form.

 • Advarer om uregelmæssig hjerterytme – hvis måleren registrerer uregelmæssige hjerteslag under selve målingen, viser den et lille symbol. En del oplever at have lidt forstyrret hjerterytme en gang imellem, hvor hjertet fx slår et ekstra slag eller springer et slag over. Men hvis du oplever det gentagne gange, eller du har andre symptomer, fx højt blodtryk, åndenød eller svimmelhed, så opsøg altid lægen.

 • Giver omgående svar – du kan med det samme se, om dit blodtryk er normalt, let forhøjet eller for højt i WHO's oficielle farvekoder på blodtryksmåleren: Hvis stregen ligger i det grønne felt, er alt godt. Når den op i det gule, skal du være opmærksom på, at det ikke stiger yderligere. Og er den oppe i det røde felt, er den gal. Husk dog altid at tage mere end en enkelt måling, da dit blodtryk kan svinge meget – og ikke nødvendigvis er permanent forhøjet, fordi en enkelt måling er gul eller rød.

 • Beregner selv dit gennemsnitlige blodtryk – en valid blodtryksmåling kræver, at du måler det tre gange med få minutters mellemrum og udregner gennemsnittet af disse målinger. Vores blodtryksmåler beregner automatisk gennemsnittet af de tre sidste målinger. Bare tryk på MEM-knappen for at få det vist.

 • Gemmer op til 180 målinger – det er en god idé at overvåge dit blodtryk over tid. Både fordi dit blodtryk kan svinge meget alt efter fx stressniveau, fysisk udfoldelse og mange andre påvirkninger. Men også for at du kan se, hvis dit blodtryk viser en stigende tendens – eller omvendt begynder at falde, fordi du måske er stoppet med at ryge, har smidt overflødige kilo eller er begyndt at motionere. Det er top-motiverende!

 • Kan overvåge 2 personers blodtryk – den kan gemme målinger under både en person 1 og 2. Brug fx “person 2” til din partner, som så også kan holde øje med sit blodtryk over tid samtidig med dig. Eller vælg “person 2”, når du måler på alle andre – din partner, dine venner, voksne børn eller forældre – så deres målinger ikke “blander sig” med dine egne.

 • Bruger helt almindelige AA-batterier – så du slipper for knapbatterier i mærkelige størrelser eller en strømforsyning, der ligger og fylder.

 • Har dansk manual – vores blodtryksmåler er som sagt nem at bruge. Det, du skal forholde dig til, når du tager den i brug første gang, er at indstille tid og dato, hvordan du skifter mellem person 1 og 2, og hvordan du får vist dine gemte målinger. Det er ikke svært og står alt sammen i manualen.

Vores blodtryksmåler koster normalt 349 kr. Lige nu kan du få den til særligt nedsat pris som en del af din velkomstpakke som ny abonnent på magasinet I FORM. Her kan du se blodtryksmåleren i funktion.

VIDEO: Så nem er blodtryksmåleren at bruge

Sådan aflæser du blodtryksmåleren

Aflæsning blodtryksmåler tilbud

DET BETYDER TALLENE PÅ DIN BLODTRYKSMÅLER På blodtryksmåleren er det nemt af aflæse dit systoliske blodtryk [1] og dit diastoliske blodtryk [2]. Den viser også din puls [3], og på indikatoren [4] kan du med det samme se, om dit blodtryk er sundt (i det grønne felt) eller for højt (i det røde felt). Her på billedet er pulsen 64 og blodtrykket 108/65, hvilket er et helt optimalt blodtryk. Dette er markeret med en enkelt streg i det grønne felt [4].

Husker dine målinger

HUSKER DINE MÅLINGER Et enkelt tryk på MEM-knappen viser gennemsnittet (AV) af de sidste tre målinger, du har lavet – her på 142/90. Et klik mere, og den viser alle dine gemte målinger én efter én – her (t.h.) måling nr. 90 på 135/82 foretaget den 14. oktober kl. 10:30.

Hvor ligger dit blodtryk?

HVOR LIGGER DIT BLODTRYK? Med din egen blodtryksmåler kan du let tjekke, om dit blodtryk ligger lunt i det grønne felt – eller er bekymrende højt oppe i det røde.

Vil du have styr på dit blodtryk?

TILBUD: For kun 99 kr. + porto får du:

 • Nem og præcis blodtryksmåler

 • 3 numre af I FORM – Danmarks bedste sundhedsmagasin

 • Digital guide: “Sundt blodtryk” inkl. blodtryksvenlige opskrifter og træning

blodtryksmåler tilbud

Abonnerer du allerede på I FORM?

– og vil du gerne have en blodtryksmåler?

Så læs med her: Som abonnent på I FORM har du adgang til Moreshop, hvor du får store rabatter på et hav af produkter – heriblandt vores blodtryksmåler.

Se tilbuddet på blodtryksmåleren i Moreshop