Hvad virker? C-vitamin, echinacea eller hvidløg, måske?

Hvad virker mod forkølelse?

Forkølelse er Folkesygdommen med stort F. Så når rygterne kører om, at et middel virker, sættes der hurtigt forskning i gang.

Den internationale medicinske database Cochrane samler alle undersøgelser om en behandlingsform og vurderer dem samlet. Konklusionerne omkring en række kendte forkølelsesmidler er:

C-vitamin. Beklager; det hjælper altså ikke at spise store doser C-vitamin - hverken forebyggende, eller når forkølelsen er under anmarch.

Stoppet næse og trykken for hovedet er nogle af symptomerne på bihulebetændelse. Tjek her, hvordan du bekæmper sygdommen.

Echinacea. Kosttilskuddet med udtræk af planten echinacea (rød solhat). Naturmedicinen mange sværger til som forkølelsens fjende nummer 1.
Forskningen viser ikke noget entydigt men midlet, der findes i mange variationer, har i nogle forsøg vist en positiv effekt på især voksne. Et svensk studie har vist at præparatet formentlig kan afkorte snuesymptomerne med et døgns tid.

Er du i tvivl, om din hoste skyldes lungebetændelse? Læs vores guide, og bliv klogere på den drilske sygdom.

Hvidløg. Der findes ikke studier, der overbevisende kan sige, at hvidløg hjælper mod snot.

Væske er ikke kun vigtigt for at undgå dehydrering ved feber. Undersøgelser har vist, at masser af væske - uanset om det drikkes eller gurgles - fortynder slimen fra slimhinderne og dermed kan være med til både at mildne og forkorte forkølelsens forløb.

Drømmer du om færre sygedage og et stærkere immunforsvar? Så skal du bare spise disse 8 råvarer.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: