Hvad virker mod forkølelse?

Forkølelse er Folkesygdommen med stort F. Så når rygterne kører om, at et middel virker, sættes der hurtigt forskning i gang.

Hvad virker? C-vitamin, echinacea eller hvidløg, måske?

Den internationale medicinske database Cochrane samler alle undersøgelser om en behandlingsform og vurderer dem samlet. Konklusionerne omkring en række kendte forkølelsesmidler er:

C-vitamin. Beklager; det hjælper altså ikke at spise store doser C-vitamin - hverken forebyggende, eller når forkølelsen er under anmarch.

Stoppet næse og trykken for hovedet er nogle af symptomerne på bihulebetændelse. Tjek her, hvordan du bekæmper sygdommen.

Echinacea. Kosttilskuddet med udtræk af planten echinacea (rød solhat). Naturmedicinen mange sværger til som forkølelsens fjende nummer 1.
Forskningen viser ikke noget entydigt men midlet, der findes i mange variationer, har i nogle forsøg vist en positiv effekt på især voksne. Et svensk studie har vist at præparatet formentlig kan afkorte snuesymptomerne med et døgns tid.

Er du i tvivl, om din hoste skyldes lungebetændelse? Læs vores guide, og bliv klogere på den drilske sygdom.

Hvidløg. Der findes ikke studier, der overbevisende kan sige, at hvidløg hjælper mod snot.

Væske er ikke kun vigtigt for at undgå dehydrering ved feber. Undersøgelser har vist, at masser af væske - uanset om det drikkes eller gurgles - fortynder slimen fra slimhinderne og dermed kan være med til både at mildne og forkorte forkølelsens forløb.

Drømmer du om færre sygedage og et stærkere immunforsvar? Så skal du bare spise disse 8 råvarer.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background