Du får ikke slappe bryster af at gå uden bh

Nej, dine bryster bliver ikke mere slappe, hvis du går uden bh – snarere tværtimod. Det forklarer en praktiserende læge her.

Kvinde i bh, bagfra, hængebryster

BH’EN gør dine muskler i brysterne slappe.

© Getty Images

Bryster kommer i alverdens størrelser og former. Nogle synes, det er rarest at støtte dem med en bh. Andre synes, det er dejligt befriende at gå uden.

Hvis du tilhører sidste gruppe, men er tilbageholdende med at smide bh’en, fordi du er bange for, at dine bryster bliver mere slappe af det, kan vi berolige dig: Det gør de ikke.

Faktisk har brysterne større tilbøjelighed til at blive slappe, hvis du går med bh. Det forklarer Bjarne Lühr Hansen, der er praktiserende læge.

Læs også: Er store bryster lig med større risiko for brystkræft?

Bh'en gør musklerne slappe

Musklerne i dine bryster fungerer nemlig præcis som alle andre muskler i din krop. Hvis de ikke bliver brugt, bliver de slappe.

Hvis dine bryster altid bliver holdt oppe af en bh, vil deres tilbøjelighed til at hænge derfor være større. Stærke muskler vil omvendt løfte brystvorten op.

Tilbage i 2013 viste fransk forskning faktisk, at brystvorterne hos kvinder, der gik uden bh, i gennemsnit sad 7 mm højere end hos dem, hvor bh’en var en fast del af påklædningen.

Studiet er dog lavet på helt unge kvinder, og der mangler mere forskning på området for at sige noget med sikkerhed.

Derudover foretrækker mange følelsen af at gå med bh, og særligt under træning er en sports-bh ubehagelig at undvære for de fleste.

Men hvis du og dine bryster i øvrigt har det godt uden, så er der altså ingen fysiologisk årsag til at gå med bh.