Edamame-hummus

5 minutter
103 kcal

Edamamebønner er efterhånden blevet fast inventar til sushi, men hvad med at springe ud i denne hummusvariant?

De grønne edamamebønner har et meget lavt fedt indhold, og er proppet med protein.

© wichmann+bendtsen

Edamame-hummus

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

  • 66 g friske eller frosne edamamebønner (uden bælg)
  • 16 g tahin
  • 20 g kogte kikærter
  • ⅓ spsk. soja
  • 1½ g ingefær
  • ⅓ fed knust hvidløg
  • Saft og skal fra ½ økolime
  • ¼ dl vand

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og blend herefter grundigt med en stavblender.
  • NB! De fleste steder køber man edamamebønner på frost i bælg. Put posen i en varm skål, så bønnerne hurtigt tør op. Smut derefter bønnerne ud. Du skal cirka have dobbelt så mange gram bønner med bælg, som du skal bruge uden bælg.