Edamame-hummus

5 minutter
103 kcal

Edamamebønner er efterhånden blevet fast inventar til sushi, men hvad med at springe ud i denne hummusvariant?

De grønne edamamebønner har et meget lavt fedt indhold, og er proppet med protein.

© wichmann+bendtsen

Edamame-hummus

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portioner

  • 66 g friske eller frosne edamamebønner (uden bælg)
  • 16 g tahin
  • 20 g kogte kikærter
  • ⅓ spsk. soja
  • 1½ g ingefær
  • ⅓ fed knust hvidløg
  • Saft og skal fra ½ økolime
  • ¼ dl vand

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og blend herefter grundigt med en stavblender.
  • NB! De fleste steder køber man edamamebønner på frost i bælg. Put posen i en varm skål, så bønnerne hurtigt tør op. Smut derefter bønnerne ud. Du skal cirka have dobbelt så mange gram bønner med bælg, som du skal bruge uden bælg.

Her får du vores bedste grundopskrift på hummus