De grønne edamamebønner har et meget lavt fedt indhold, og er proppet med protein. © wichmann+bendtsen

Edamame-hummus

Edamamebønner er efterhånden blevet fast inventar til sushi, men hvad med at springe ud i denne hummusvariant?

6 portioner

200 g friske eller frosne edamamebønner (uden bælg)
50 g tahin
60 g kogte kikærter
1 spsk. soja
5 g ingefær
1 fed knust hvidløg
Saft og skal fra ½ økolime
½ dl vand

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og blend herefter grundigt med en stavblender.
  • NB! De fleste steder køber man edamamebønner på frost i bælg. Put posen i en varm skål, så bønnerne hurtigt tør op. Smut derefter bønnerne ud. Du skal cirka have dobbelt så mange gram bønner med bælg, som du skal bruge uden bælg.

Næringsindhold pr. person:

  • Energi: 103 kcal
  • Protein: 37,8 g
  • Kulhydrat: 8,2 g
  • Fedt: 5,9 g
  • Kostfibre: 6,2 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: