Spinat-hummus med spicy rejer

25 minutter
409 kcal

Prøv denne opskrift på spinat-hummus og spicy rejer med chili og persille. Perfekt til en forret eller snack.

ret med spinat og rejer

Spinat-hummus og rejer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Chips og grønt

  • 3 håndfuld spinat (vi har brugt både spinat og babyspinat)
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 1 stort glaskål
  • 4 stængler bladselleri

Hummus

  • 1 fed hvidløg
  • 240 g kogte kikærter
  • 1 lime (saften)
  • 130 g spinat
  • ½ tsk. havsalt
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 spsk. tahin
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ dl mælk

Rejer

  • 150 g tigerrejer
  • 1 tsk. olivenolie til stegning
  • ½ tsk. finthakket chili
  • 2 spsk. finthakket bredbladet persille
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1 tsk. limesaft

Sådan laver spinat-hummus og rejer

  • Vend spinatbladene i en skål med olivenolie.

  • Fordel dem herefter på 2-3 bageplader, drys med salt, og bag chipsene ved 150 grader varmluft i 15-20 min.

  • Skær glaskål i tynde skiver på mandolinjern, og læg dem i koldt vand, til de bliver helt sprøde, tag dem herefter op, og lad dem dryppe af.

  • Skær bladselleri i stave.

  • Kom alle ingredienserne til hummus i en blender, og blend det sammen til ønsket konsistens.

  • Pil rejerne. Hak persillen og chilien fint, og bland det sammen med limesaft og agavesirup.

  • Vend rejerne i blandingen, og steg dem på panden i olivenolie i 2-3 min. – indtil de får farve.

  • Nyd det hele som snack.