Spinat-hummus og rejer
2 personer
Chips og grønt
3 store håndfulde spinat (vi har brugt både spinat og babyspinat)
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 stort glaskål
4 stængler bladselleri
Hummus
1 stort fed hvidløg
240 g kogte kikærter
1 lime (saften)
130 g spinat
½ tsk. havsalt
½ tsk. chiliflager
1 stor spsk. tahin
1 stor håndfuld bredbladet persille
Evt. ½ dl mælk
Rejer
150 g tigerrejer
1 tsk. olivenolie til stegning
½ tsk. finthakket chili
2 spsk. finthakket bredbladet persille
1 tsk. agavesirup
1 tsk. limesaft
Sådan laver spinat-hummus og rejer
- Vend spinatbladene i en skål med olivenolie.
- Fordel dem herefter på 2-3 bageplader, drys med salt, og bag chipsene ved 150 grader varmluft i 15-20 min.
- Skær glaskål i tynde skiver på mandolinjern, og læg dem i koldt vand, til de bliver helt sprøde, tag dem herefter op, og lad dem dryppe af.
- Skær bladselleri i stave.
- Kom alle ingredienserne til hummus i en blender, og blend det sammen til ønsket konsistens.
- Pil rejerne. Hak persillen og chilien fint, og bland det sammen med limesaft og agavesirup.
- Vend rejerne i blandingen, og steg dem på panden i olivenolie i 2-3 min. – indtil de får farve.
- Nyd det hele som snack.
Næringsindhold i spinat-hummus og rejer pr. person
Energi: 409 kcal
Protein: 22,5 g
Fedt: 21,5 g
Kulhydrat: 35,5 g
Kostfibre: 6 g