ret med spinat og rejer
© wichman+bendtsen

Spinat-hummus med spicy rejer

Prøv denne opskrift på spinat-hummus og spicy rejer med chili og persille. Perfekt til en forret eller snack.

22. marts 2016 af Michelle Kristensen

Spinat-hummus og rejer

2 personer

Chips og grønt
3 store håndfulde spinat (vi har brugt både spinat og babyspinat)
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 stort glaskål
4 stængler bladselleri
Hummus
1 stort fed hvidløg
240 g kogte kikærter
1 lime (saften)
130 g spinat
½ tsk. havsalt
½ tsk. chiliflager
1 stor spsk. tahin
1 stor håndfuld bredbladet persille
Evt. ½ dl mælk
Rejer
150 g tigerrejer
1 tsk. olivenolie til stegning
½ tsk. finthakket chili
2 spsk. finthakket bredbladet persille
1 tsk. agavesirup
1 tsk. limesaft

Sådan laver spinat-hummus og rejer

  • Vend spinatbladene i en skål med olivenolie.
  • Fordel dem herefter på 2-3 bageplader, drys med salt, og bag chipsene ved 150 grader varmluft i 15-20 min.
  • Skær glaskål i tynde skiver på mandolinjern, og læg dem i koldt vand, til de bliver helt sprøde, tag dem herefter op, og lad dem dryppe af.
  • Skær bladselleri i stave.
  • Kom alle ingredienserne til hummus i en blender, og blend det sammen til ønsket konsistens.
  • Pil rejerne. Hak persillen og chilien fint, og bland det sammen med limesaft og agavesirup.
  • Vend rejerne i blandingen, og steg dem på panden i olivenolie i 2-3 min. – indtil de får farve.
  • Nyd det hele som snack.

 

Næringsindhold i spinat-hummus og rejer pr. person
Energi: 409 kcal
Protein: 22,5 g
Fedt: 21,5 g
Kulhydrat: 35,5 g
Kostfibre: 6 g

 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler