Du kan roligt guffe løs af hummus. Du får masser af smag, samt vitaminer og mineraler. © wichmann+bendtsen

Artiskok-hummus

Prøv denne lidt anderledes hummus-variant med artiskokhjerter og hvide bønner.

28. oktober 2013 af I FORM-redaktionen

6 portioner

140 g artiskokhjerter
1 løg
2 spsk. olivenolie
3 fed knust hvidløg
30 g valnødder
100 g kogte hvide bønner (cannellinibønner)
Saft og skal fra ½ økocitron
1/6 tsk. frisk chili
½ tsk. havsalt
Et drys cayennepeber
Evt. lidt vand


Sådan gør du:

  • Skær løget i tern, og sauter på en pande i olivenolie i 5-8 min.
  • Stil dem til side, og rist så valnødderne på panden i 2-4 min.
  • Bland alle ingredienserne sammen, og blend med en stavblender.

Næringsindhold pr. person:

  • Energi: 108 kcal
  • Protein: 2,6 g
  • Kulhydrat: 6,5 g
  • Fedt: 8 g
  • Kostfibre: 0,6 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: