Professorens grønne grød (low fodmap)

5 minutter
79 kcal

Det kan være en stor udfordring at få spist nok frugt og grønt, hvis man følger en low fodmap diæt. Her er den grønne grød i en mavevenlig udgave et genialt værktøj til at komme i mål.

Grøn grød med agurk, spinat og kiwi

KIWI – kan spises i moderater mængder på en low fodmap diæt og byder, foruden et højt indhold af C-vitamin, på E-og K-vitamin, fibre samt fytokemikalier.

© wichmann+bendtsen

Grøn grød uden fodmaps

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 200 g agurk
  • 100 g frossen spinat
  • 20 vindruer eller 1 moden kiwi
  • 2 håndfuld bønnespirer
  • 2 håndfuld persille
  • 10 g Ingefær
  • 1 Citron, saften
  • 4 dl Vand

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser til en cremet grøn smoothie
  • Hæld på glas og server straks

TIP
Appelsin, jordbær og blåbær er andre gode frugtvalg, hvis du døjer med maven, da indholdet af fructose ikke er så højt i disse.