Onlinetræning Madplan Opskrifter Ruteplanner
Søg
Min side
    Onlinetræning Madplan Opskrifter Ruteplanner
Luk
Til forsiden
    • I FORMs ruteplanner
    • Tegn rute
    • Mine ruter
    • TRÆNING
    • Alle træningsprogrammer
    • Onlinetræning
    • Quick fit-træninger
    • Øvelser
    • Styrketræning
    • Yoga
    • Skader
    • Træningstøj og -udstyr
    • Coopertest - test din kondition
    • Løb
    • Gang
    • Løbeprogrammer
    • 5 km
    • 10 km
    • Halvmarathon
    • Marathon
    • Intervaltræning
    • ALLE OPSKRIFTER
    • Madplaner
    • Aftensmad
    • Frokost
    • Morgenmad
    • Brød
    • Salater
    • Kager
    • Pandekager
    • Desserter
    • Sunde snacks
    • Smoothie
    • Juice-opskrifter
    • Vegetar
    • Omregn gram til dl
    • SUND KOST
    • Kostråd
    • Sunde råvarer
    • Kost til træning
    • Protein-beregner
    • VÆGTTAB
    • Slankekur
    • Kostplaner
    • Gode råd til vægttab
    • Flad mave
    • Kalorieforbrænding
    • BMI-beregner
    • Kalorieberegner
    • Beregn kalorieforbrænding
    • SUNDHED
    • Forebyggelse
    • Hjerte
    • Kræft
    • Stress
    • Søvn
    • Sund mave
    • Psykologi
    • Sex
    • Graviditet
    • Terminsberegner
    • Meditation
    • Skønhed og pleje
  • Abonnement
  • Fordelsshop
  • Om I FORM
  • Smugkig i magasinet
  • Kundeservice
  • Annoncér
  • Min side
  • Mine gemte artikler
  • Log ud
Sunde opskrifter
Madplaner
Ugens madp...

Ugens madplan

Grønne pandekager med krebsehaler
Uge 7

Hip hip hurra for grønkål

Du skal lede længe for at finde en råvare, der er sundere end grønkål. De kraftige, krøllede blade har fx dobbelt så mange kostfibre som broccoli og bugner af A-vitamin, C-vitamin og kalk. Grønkål kan være en lidt stiv fætter at stifte bekendtskab med, men i denne uge hjælper vi dig godt i gang med den grønne sundhedsbombe med en stribe lækre opskrifter.

Vi starter blødt ud med pandekager. Til aftensmad? Ja, det kan du godt!

Disse er ovenikøbet supersunde, for vi har blendet grønkål med i dejen og serverer dem med marinerede krebsehaler, avocado og spirer.

Tirsdag er der pasta på menuen med grønkål, squash, hvide bønner, ricotto og parmesan. En lækker, grøn ret, der tilmed er nem at lave.

Vi bliver i det grønne hjørne og dagen efter serverer vi en fyldig og farverig grønkålssuppe med topping af syltede græskar, græskarkerner og granatæblekerner.

Torsdag er der sikkert jubel hos både store og små, for her fylder vi grønkålen i små lækre tacos med kylling og majs.

Ugen bliver rundet af med gris i skøn forening med æbler, grønkål, rødløg og knoldselleri – og så er det weekend.

Skulle du have brug for lidt ekstra energi her i vintermørket, så prøv vores weekend-opskrift, som i denne uge er en frisk smoothie med grønkål, spinat, banan, skyr og citron. Servér den evt. til morgenmad med en lækker topping af appelsintern, blåbær og nødder.

Velbekomme!

Mandag
Grønne pandekager med krebsehaler
Pandekager

Grønne pandekager med krebsehaler og avocado

Skal du have pandekager til aftensmad? Bare giv den gas - disse pandekager er lavet på bl.a. spinat og æg.

362 kcal
20 minutter
Tirsdag
Vegetarisk one pot
Aftensmad

Vegetar one pot pasta med grønkål, squash og hvide bønner

Mad på 25 min.: Lækker vegetarisk one pot med masser af umamismag.

428 kcal
25 minutter
Onsdag
Grønkålssuppe
Aftensmad

Nem og fyldig grønkålssuppe med syltede græskar

Cremet og lækker anti-inflammatorisk suppe. Hvis du blender direkte i gryden med en stavblender, er du fri for at hælde varm suppe frem og tilbage og risikere at brænde dig.

301 kcal
30 minutter
Torsdag
Tacos med salat af majs, kylling og avocado
Aftensmad

Tacos med salat af majs, kylling og avocado

Forkæl dig selv med en varm favorit fra det latinamerikanske køkken. Giv dig i kast med disse skønne tacos med majs, kylling og avocado.

537 kcal
30 minutter
Fredag
Gris med æble, rødløg, grønkål, selleri og timian
Aftensmad

Gris med æble, rødløg, grønkål, selleri og timian

Prøv I FORMs lækre opskrift på gris med æble. Vi garanterer et sikkert hit!

517 kcal
30 minutter
Lidt godt til weekenden
Sunde snacks

Energibowle med grønkål

Start dit c-vitamin kick fra morgenstunden med en energibowle med grønkål, citron og appelsin.

335 kcal
5 minutter
Grønkålsblade

Ugens tip

Sådan gør du grønkål i stand

  1. Tag et grønkålsblad, og vend det, så midterstænglen er synlig. Skær eller nip alt det krøllede fra midterstænglen – det er dette, som du skal bruge. Kassér midterstænglen.

  2. Skyl grønkålen grundigt. De krøllede blade kan gemme på masser af jord, sand og små insekter, så vær omhyggelig. Skyl gerne grønkålen i en stor skål med vand, og skift vand flere gange.

  3. Slyng grønkålen helt tør i en salatslynge.

  4. Kom den skyllede og tørrede grønkål i fryseposer. Luk dem, og opbevar dem i køleskabet, hvor kålen kan holde sig i op til 3 uger.

  5. Når du skal bruge grønkålen, tager du de rensede blade og "krammer" dem med lidt olivenolie i et minuts tid, indtil du kan mærke, at de bliver “møre” – altså knap så stive.

  6. Herefter hakker du grønkålen i de ønskede størrelser. Jo finere du hakker, jo nemmere ‘glider’ kålen ned – ikke mindst hos familiens yngste.

Foodplan concepts background

I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen

Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.

Max 30 min. tilberedningstid
Max 650 kcal pr. måltid
Fisk eller skaldyr 1 gang om ugen
Vegetar måltid 1 gang om ugen
Sunde råvarer
Læs mere
    I FORM
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • KUNDESERVICE
    • Selvbetjening
    • Tlf. 39 10 30 00
    Følg os
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • I FORMs nyhedsbrev
    • I FORM Rejser
    Om I FORM
    • Abonnement
    • I FORMs app
    • Fordels-shop
    • Hvad er I FORM?
    • FAQ
    • Wype – digitalt magasin
    • Annoncér
    • Kontakt
    Information
    • Cookiepolitik
    • Cookieindstillinger
    • Persondatapolitik
    • Juridisk information