En lækker salat kan snildt gøre det ud for aftensmaden, hvilket passer ekstra godt på en sommerdag, hvor de færreste af os orker et stort og tungt måltid. Psst … og så har du også plads til lidt dessert.
På I FORM er vi vilde med salater, men for at de kan fungere optimalt som et hovedmåltid, kræver de – ud over alt det grønne – både proteiner, kostfibre og fedt.
Geniale proteinkilder til salat: Kylling, laks, tun, rejer, æg, tørrede bønner, linser, quinoa, bønner, ærter, parmesan eller skyrdressing.
Supergode fiberbomber til salat: Kål, fuldkornspasta, tørrede bønner, linser, rodfrugter, speltkerner eller quinoa.
Sunde fedtvalg til din salat: Avocado, feta, parmesan, laks, nødder, kerner, pesto eller olie-eddikedressing.
Når du komponerer salat, så tænk desuden gerne i forskellige konsistenser og tilberedningsmetoder. Det giver noget ekstra, hvis du supplerer rå salater med fx ovnbagte rodfrugter, stegte svampe eller ristede nødder.
I ugens madplan får du flere eksempler på lækre, mættende salater. Du kan fx glæde dig til en læskende sommersalat med kylling, perlespelt og masser af vandmelon. En tunsalat med æg, oliven og grønt. Og en lækker salat med nye kartofler, grønne asparges, forårsløg og lufttørret skinke. Sommerlig og lækker – både alene og sammen med grillet fisk, kylling eller oksekød.
Ikke alle er vilde med dressing på salat, så servér den gerne ved siden af. På den måde bliver det også lettere at udnytte eventuelle rester. Salaten bliver nemlig mindre smattet, hvis den ikke skal overnatte i køleskab eller madkasse svøbt ind i en dyne af dressing.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.