Foto: Miklos Szabo

Osteblok med tomater og hjemmebagt knækbrød med frø og kerner

Lyst til en sund, antiinflammatorisk snack? Så er her et rigtig godt bud!

14. august 2018 af Anne Larsen

Osteblok med tomater og hjemmebagt knækbrød med frø og kerner

1 person

50 g danbo-ost, 20+ 
5 san marzano-tomater 
35 g knækbrød

Knækbrød: 

1 dl hørfrø 
1 dl sesamfrø 
1 dl græskarkerner 
1½ dl havregryn 
4½ dl fuldkornshvedemel 
1 tsk. bagepulver 
3 tsk. havsalt 
2 dl vand 
1 dl koldpresset rapsolie 
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie


Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du osteblok med tomater og hjemmebagt knækbrød med frø og kerner

  • Bland frø, kerner, gryn, mel, bagepulver og salt. 
  • Kom vand og de to slags olie i. Rør en ensartet dej. 
  • Del dejen i to, og rul de to dele ud mellem to stykker rapsoliesmurt bagepapir. 
  • Fjern øverste lag bagepapir, og bag to store knækbrød ca. 20 minutter ved 180 °C. 
  • Lad brødene afkøle på en bagerist, og bryd dem. 
  • Anret osteblokken med tomater og knækbrød. 
Næringsindhold i osteblok med tomater og hjemmebagt knækbrød med frø og kerner pr. person
Energi 293 kcal Protein 19 g Fedt 14,9 g Kulhydrat 23,8 g Kostfibre 5,4 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler