Hjemmelavet knækbrød med frø og kerner

30 minutter
540,8 kcal

Lyst til en lækker, sund og sprød snack? Så er hjemmelavet knækbrød det rigtige bud! Det er nemlig super nemt at lave selv.

Hjemmelavet knækbrød

HJEMMELAVET KNÆKBRØD Lækre sprøde knækbrød er gode til ost – eller bare som snack.

© Miklos Szabo

Hjemmelavet knækbrød med frø og kerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 portion

Knækbrød

  • 2 dl hørfrø
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl græskarkerner
  • 2 dl havregryn
  • 8 dl fuldkornshvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 6 tsk. havsalt
  • 4 dl vand
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Sådan laver hjemmelavet knækbrød med frø og kerner

  • Bland frø, kerner, gryn, mel, bagepulver og salt.

  • Kom vand og de to slags olie i. Rør en ensartet dej.

  • Del dejen i to, og rul de to dele ud mellem to stykker bagepapir.

  • Fjern øverste lag bagepapir og 'rids' dejen i passende stykker.

  • Bag de to store knækbrød ca. 20 minutter ved 180 °C.

  • Lad brødene afkøle på en bagerist, og bryd dem.

  • Serveringsforslag: Spis det hjemmelavet knækbrød med ost og tomater.