Hjemmelavet knækbrød
Hjemmelavet knækbrød

Lækre sprøde knækbrød er gode til ost – eller bare som snack. 

© Miklos Szabo

Hjemmelavet knækbrød med frø og kerner

Lyst til en lækker, sund og sprød snack? Så er hjemmelavet knækbrød det rigtige bud! Det er nemlig super nemt at lave selv.

14. august 2018 af Anne Larsen

Hjemmelavet knækbrød med frø og kerner

1 portion

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Bagetid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

Knækbrød

1 dl hørfrø

1 dl sesamfrø

1 dl græskarkerner

1,5 dl havregryn

4,5 dl fuldkornshvedemel

1 tsk. bagepulver

3 tsk. havsalt

2 dl vand

1 dl koldpresset rapsolie

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Sådan laver hjemmelavet knækbrød med frø og kerner

  • Bland frø, kerner, gryn, mel, bagepulver og salt.
  • Kom vand og de to slags olie i. Rør en ensartet dej.
  • Del dejen i to, og rul de to dele ud mellem to stykker bagepapir.
  • Fjern øverste lag bagepapir og 'rids' dejen i passende stykker.
  • Bag de to store knækbrød ca. 20 minutter ved 180 °C.
  • Lad brødene afkøle på en bagerist, og bryd dem.
  • Serveringsforslag: Spis det hjemmelavet knækbrød med ost og tomater. 

Hjemmelavet knækbrød – næringsindhold pr. 100 g:

Energi: 540,8 kcal

Protein: 19,36 g

Fedt: 35,27 g

Kulhydrat: 36,8 g

Kostfibre: 10,36 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad hjælper dig til at slappe af i en travl hverdag?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: