Cool kål på 4 måder
Kål er for alvor tilbage på menukortet. Ikke som vor mormor lavede det, men i moderne versioner, hvor den knasende sprødhed bevares. Tjek her, hvordan Green Kitchen Stories leger med vinterens sundeste grønsag.
Kål er for alvor tilbage på menukortet. Ikke som vor mormor lavede det, men i moderne versioner, hvor den knasende sprødhed bevares. Tjek her, hvordan Green Kitchen Stories leger med vinterens sundeste grønsag.
Fermentering er en gammel måde at konservere mad på. Helt konkret sætter man en gæringsproces i gang ved at lægge grønsager i pres i salt. Herved dannes der enzymer og mælkesyrebakterier, der gavner fordøjelsen og samtidig øger optaget af vitaminer og mineraler fra tarmen. Især hvidkål, spidskål og rødkål er velegnet at fermentere. Find opskriften på gylden sauerkraut med spidskål og gulerødder, og mange flere lækre opskrifter med kål her. Fermentering er en supersund spise, der både styrker dit immunforsvar og får dig ned i vægt. Se her, hvordan du kommer i gang med at fermentere din mad.
Og så er der jo også den fermenterede te: kombucha. Du kan finde opskriften her.