Vask kålen, og skrub gulerødderne, snit derefter kålen ganske fint, og riv gulerødderne.
Kom alle ingredienserne i en stor skål. Brug hænderne – brug evt. gummihandsker – til at blande og massere, indtil massen begynder at blive blød og saftig. Der skal gerne komme meget saft ud af det, hvis ikke – tilsæt mere salt.
Kom massen op i 2 store steriliserede glas, og pak det virkelig tæt, så der ikke er luft imellem.
Fyld glasset næsten helt op, og sørg for, at grønsagerne er helt dækket af saft – vigtigt!
Fold et kålblad, og læg det tæt ned over massen øverst i glasset for at undgå iltning. Luk med et lufttæt låg.
I fermenteringsprocessen vil grønsagerne udvide sig, og saften forsøge at komme ud. Sæt derfor glassene ned i en plasticbalje el.lign.
Lad glassene fermentere i rumtemperatur i 2-4 uger.
Når det er klart, skal det have en fin struktur og en frisk, krydret og syrlig duft. Fjern kålbladet, og opbevar glassene i køleskabet – du kan evt. dele det op i flere små glas.