Fennikel - sådan smager den himmelsk

Fennikel er supersundt, men måske ikke det første du stopper i kurven, når du er ude og handle. Værsågod, her får du 5 rigtig gode grunde til at sætte den på indkøbssedlen.

Toppen kan bruges som krydderurt.

  • 1. Brug fintsnittede skiver af fennikel i råkostsalaten eller den grønne salat. Kom gerne lidt olie(-eddike-dressing) på. Salaten får en lækker frisk, lakridsagtig smag, der egner sig perfekt til kylling og fisk.
  • 2. Steg løg og fennikel i sojasauce, og vend fuldkornsspaghetti i. Spis med en stegt hvid fisk på toppen. En ret, der får hele familien til at elske fisk!
  • 3. Tilsæt små tern af fennikel til sammenkogte kødretter. Smager fx godt og italiensk i en bolognesesauce.
  • 4. Fennikel kan også skæres i tern og bages sammen med rodfrugter, lidt olie, salt og peber i ovnen. Tilbehør til stort set alle retter.
  • 5. Rist aflange flager af fennikel i lidt smør/rapsolie på panden sammen med gulerødder og andre rodfrugter. Drys med birkes, og spis som tilbehør til fx en dansk bøf.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background