Fennikel - sådan smager den himmelsk

Fennikel er supersundt, men måske ikke det første du stopper i kurven, når du er ude og handle. Værsågod, her får du 5 rigtig gode grunde til at sætte den på indkøbssedlen.

Toppen kan bruges som krydderurt.

  • 1. Brug fintsnittede skiver af fennikel i råkostsalaten eller den grønne salat. Kom gerne lidt olie(-eddike-dressing) på. Salaten får en lækker frisk, lakridsagtig smag, der egner sig perfekt til kylling og fisk.
  • 2. Steg løg og fennikel i sojasauce, og vend fuldkornsspaghetti i. Spis med en stegt hvid fisk på toppen. En ret, der får hele familien til at elske fisk!
  • 3. Tilsæt små tern af fennikel til sammenkogte kødretter. Smager fx godt og italiensk i en bolognesesauce.
  • 4. Fennikel kan også skæres i tern og bages sammen med rodfrugter, lidt olie, salt og peber i ovnen. Tilbehør til stort set alle retter.
  • 5. Rist aflange flager af fennikel i lidt smør/rapsolie på panden sammen med gulerødder og andre rodfrugter. Drys med birkes, og spis som tilbehør til fx en dansk bøf.