Toppen kan bruges som krydderurt.

Fennikel - sådan smager den himmelsk

Fennikel er supersundt, men måske ikke det første du stopper i kurven, når du er ude og handle. Værsågod, her får du 5 rigtig gode grunde til at sætte den på indkøbssedlen.

12. marts 2012 af I FORM

  • 1. Brug fintsnittede skiver af fennikel i råkostsalaten eller den grønne salat. Kom gerne lidt olie(-eddike-dressing) på. Salaten får en lækker frisk, lakridsagtig smag, der egner sig perfekt til kylling og fisk.

  • 2. Steg løg og fennikel i sojasauce, og vend fuldkornsspaghetti i. Spis med en stegt hvid fisk på toppen. En ret, der får hele familien til at elske fisk!
  • 3. Tilsæt små tern af fennikel til sammenkogte kødretter. Smager fx godt og italiensk i en bolognesesauce.

  • 4. Fennikel kan også skæres i tern og bages sammen med rodfrugter, lidt olie, salt og peber i ovnen. Tilbehør til stort set alle retter.

  • 5. Rist aflange flager af fennikel i lidt smør/rapsolie på panden sammen med gulerødder og andre rodfrugter. Drys med birkes, og spis som tilbehør til fx en dansk bøf.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler