Rødtunge med lakrids og porre-lime estragon på dampet fennikel

40 minutter

Spændende forret med rødtunge i lakrids.

Rødtunge med lakrids og porre-lime estragon på dampet fennikel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 rødtungefileter, alt. søtunge eller rødspætte
  • 1 fennikler
  • ½ citron
  • ½ spsk. koldpresset rapsolie
  • ½ porre
  • ½ lime
  • 1 kviste frisk estragon
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 2 tsk. lakridspulver
  • Ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Snit fennikel fint på et snittejern.
  • Kom det i en gryde, dryp med citron, kom rapsolie og lidt havsalt ved. Lad det foreløbig stå.
  • Skær en blok på ca. 5 cm af porren dér, hvor den er hvid-lysegrøn. Snit på langs ultrafine juliennestrimler med kniv.
  • Skær skallen fra lime, og skær også denne i fine juliennestrimler. Pluk estragon.
  • Dyp porre, estragon og lime i vand, og læg det til tørre i et stykke køkkenrulle.
  • Dup fisken tør, og gå den efter for eventuelle ben, der skal fjernes. Krydr oversiden med salt, peber og lakrids.
  • Steg fisken, først på oversiden, et minuts tid, vend fisken, og steg den færdig på den anden side. Fisken vil typisk rulle, så den steges hele vejen rundt. I alt ca. 6 minutter, afhængigt af tykkelsen.
  • Hæld kogende vand over fenniklen, kog op, og hæld den i en sigte.
  • Anret fisken på dampet fennikel, og kom porretoppingen ovenpå.
  • Da denne ret fungerer som en forret, er yderligere tilbehør ikke nødvendigt. Men den kan også fungere som hovedret med lidt mere fisk og en kogt kartoffel til.