Mandelmarengs uden sukker – med mango-hindbærtopping

30 minutter
203 kcal

Ikke ét gram tilsat sukker finder du i disse skønne marengs, der til gengæld er proppet med frugt, dadler og mandler. Mums!

2 mandel-bringebærmarengs

MANDELMARENGS – ikke tilsatt sukker. Dadler sørger for søtsmaken.

© David Frenkiel

Mandelmarengs med dadler og mango-hindbærtopping

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 små kager

Marengs

  • 30 g mandler
  • 35 g friske, bløde dadler uden sten
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ nip havsalt
  • ¾ æggehvider
  • mandel- eller hasselnøddesmør

Mango-hindbærtopping

  • ¼ mango
  • 30 g frosne hindbær
  • 1 spsk. koldpresset kokosolie eller olivenolie
  • ¼ nip kanel/vaniljepulver

Sådan gør du

  • Blend mandler groft i din blender/foodprocessor.
  • Tilsæt dadler, vaniljepulver og salt, og blend til det er en klistret, ensartet masse.
  • Pisk æggehviderne stive i en separat skål, og vend forsigtigt daddelmassen i. Fordel massen til 10 runde, flade kager på en bageplade med bagepapir.
  • Bag kagerne ved 170 grader i 15 min., og lad dem køle af på en rist.

Topping:

  • Blend ingredienserne til en tyk masse.
  • Stil den på køl i 20 min.

Servering: Når kagerne er helt kolde, smøres de med et lag mandelsmør og dernæst med mango-hindbærtoppingen. Drys
med grofthakkede mandler.