Tranebærboller med frugt og nødder

Saftige boller med tørret frugt og nødder, der mætter godt.

10. november 2008 af I FORM

10 stk.

200 g hvedemel
60 g sukker
1½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
½ æg
1½ dl kærnemælk
100 g tranebær
(fx frosne)
20 g hasselnødder
50 g blandede tørrede frugter


Tilbehør:

2 ½ dl Cultura
200 g blandet frugt


Tilberedning

Rør alt det tørre, mel, sukker, bagepulver og salt, sammen i en skål. Bland så æg og kærnemælk i en anden skål. Bland det tørre og det våde sammen, og rør tranebær, nødder og de småtskårne, tørrede frugter i. Form nu 10 boller, og læg dem på en plade med bagepapir. Du kan også lægge dejen i små silikoneforme. Bag nu boller ved 190 grader i 20 min. Server 1 bolle med Cultura, blandet frugt og kaffe eller te.

Tips:
Bollerne kan sagtens fryses og bliver helt som friskbagte, når de varmes i ovnen, direkte fra fryseren.

  • Du træner faktisk ikke:

    Skal du holde hus med kalorierne, er kulhydraterne et godt sted at spare. Derfor kan du med fordel gemme halvdelen af bollen til et senere mellemmåltid.


  • Du træner hårdt og meget:

    Træner du intensivt, kan det være en god idé at komme lidt flere nødder i bolledejen og på den måde løfte fedtindholdet en smule. Alternativt kan du vælge at komme lidt finthakkede nødder eller mandler i din yoghurt naturel.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: