Tranebærboller med frugt og nødder

Saftige boller med tørret frugt og nødder, der mætter godt.

10. november 2008 af I FORM-redaktionen

Tranebærboller med frugt og nødder

10 stk

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

200 g hvedemel

60 g sukker

1½ tsk. bagepulver

¼ tsk. salt

½ æg

1½ dl kærnemælk

100 g tranebær (fx frosne)

20 g hasselnødder

50 g blandede tørrede frugter

Tilbehør:

2½ dl Cultura

200 g blandet frugt

Sådan gør du

  • Rør alt det tørre, mel, sukker, bagepulver og salt, sammen i en skål. Bland så æg og kærnemælk i en anden skål. Bland det tørre og det våde sammen, og rør tranebær, nødder og de småtskårne, tørrede frugter i. Form nu 10 boller, og læg dem på en plade med bagepapir. Du kan også lægge dejen i små silikoneforme. Bag nu boller ved 190 grader i 20 min. Server 1 bolle med Cultura, blandet frugt og kaffe eller te.

    Tips:
    Bollerne kan sagtens fryses og bliver helt som friskbagte, når de varmes i ovnen, direkte fra fryseren.

LÆS OGSÅ: Tørret frugt – er det sundt?

næringsindhold pr. person

Energi: 349 kcal

Protein: 14 g

Fedt: 3 g

Kulhydrat: 68 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: