Er mysli et sundt morgenmåltid?

Jeg elsker at spise mysli oven på yoghurt til morgenmad, men er det sundt? Se svaret fra kosteksperten på iform.dk.

Mysli

Mysli baseret på havregryn indeholder mange fibre, som mætter godt og er gode for fordøjelsen. Men du kan let rende ind i en mysli, som er for fed eller for sød.

Den optimale mysli skal have et kostfiberindhold højere end 8 gram pr. 100 gram. Og et sukkerindhold på mindre end 15 gram pr. 100 gram. Endelig skal den have mindre end 10 gram fedt pr. 100 gram.

De ristede mysliprodukter har et højt indhold af fedt, fordi de ofte indeholder smør og chokolade. Et sundere valg er de rå myslityper, da havregrynene her ikke er ristede.

Find 4 forslag til en sund morgenmad her.

Lav din egen mysli

Faktisk er det allersundeste at lave sin egen mysli:
Bland havregryn, rosiner, hasselnødder, tørret frugt og en lille pose hvedeklid. Brug myslien som drys på en let A38 (fx Cheasy A38 0,1 %). Tilsæt tern af friske frugter og bær.

Hvis det skal gå stærkt, kan du i stedet snuppe en portion RugFras, som er fattige på fedt og sukker. Eller du kan spise et stykke groft brød eller rugbrød med mager ost (maks. 30+/16 %). Husk også at kigge på saltindholdet, specielt på de gængse morgenmadsprodukter. Fødevaredirektoratet anbefaler højst 5 gram salt/dagen.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background