Ristet stenalderbrød med romesco

70 minutter
595 kcal

Servere en lille anretning med ristet stenalderbrød og romescosauce til din sunde sammenskuds-julefrokost.

Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Stenalderbrød

70 minutter
595 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 33 g valnøddekerner
  • 33 g mandler
  • 33 g solsikkekerner
  • 33 g græskarkerner
  • 33 g lyse sesamfrø
  • 33 g hørfrø
  • æg
  • ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl koldpresset rapsolie
  • ⅓ spsk. havsalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader.
  • Bland kerner med æg, olie og salt.
  • Hæld det på små brødforme. Bag brødene i en time.
  • Stil brødene til afkøling på en bagerist.
  • Husk at opbevare brødene i køleskabet pga. det store indhold af fede kerner og æg.

LÆS OGSÅ:Stenalderbrød - opskrift på lækkert brød uden mel


Romescosauce

20 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 3 røde peberfrugter
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g mandler uden skal
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • Havsalt
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Skær peberfrugterne: Stokke, kerner og det bløde hvide indeni skal væk.
  • Bag peberfrugterne ved 200 grader i 15 minutter. Læg dem til afkøling i en plasticbøtte eller -pose.
  • Fjern skindet, blend kødet med finthakket skalotte- og hvidløg, og blend dem med mandler og olivenolie.
  • Smag til med citronsaft og salt.
  • Anret små skiver ristet stenalderbrød med romescosauce og brøndkarse.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background