Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Ristet stenalderbrød med romesco

Servere en lille anretning med ristet stenalderbrød og romescosauce til din sunde sammenskuds-julefrokost.

17. november 2014 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Stenalderbrød

6 personer

100 g valnøddekerner
100 g mandler
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g lyse sesamfrø
100 g hørfrø
5 æg
½ dl ekstra jomfruolivenolie
½ dl koldpresset rapsolie
1 spsk. havsalt


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader.
  • Bland kerner med æg, olie og salt.
  • Hæld det på små brødforme. Bag brødene i en time.
  • Stil brødene til afkøling på en bagerist.
  • Husk at opbevare brødene i køleskabet pga. det store indhold af fede kerner og æg.


Romescosauce

3 røde peberfrugter
1 lille skalotteløg
1 fed hvidløg
30 g mandler uden skal
3 spsk. olivenolie
1 citron
Havsalt
Brøndkarse

Sådan gør du

  • Skær peberfrugterne: Stokke, kerner og det bløde hvide indeni skal væk.
  • Bag peberfrugterne ved 200 grader i 15 minutter. Læg dem til afkøling i en plasticbøtte eller -pose.
  • Fjern skindet, blend kødet med finthakket skalotte- og hvidløg, og blend dem med mandler og olivenolie.
  • Smag til med citronsaft og salt.
  • Anret små skiver ristet stenalderbrød med romescosauce og brøndkarse.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: