Ristet stenalderbrød med romesco

70 minutter
595 kcal

Servere en lille anretning med ristet stenalderbrød og romescosauce til din sunde sammenskuds-julefrokost.

Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Stenalderbrød

70 minutter
595 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 33 g valnøddekerner
  • 33 g mandler
  • 33 g solsikkekerner
  • 33 g græskarkerner
  • 33 g lyse sesamfrø
  • 33 g hørfrø
  • æg
  • ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl koldpresset rapsolie
  • ⅓ spsk. havsalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 160 grader.
  • Bland kerner med æg, olie og salt.
  • Hæld det på små brødforme. Bag brødene i en time.
  • Stil brødene til afkøling på en bagerist.
  • Husk at opbevare brødene i køleskabet pga. det store indhold af fede kerner og æg.

LÆS OGSÅ:Stenalderbrød - opskrift på lækkert brød uden mel


Romescosauce

20 minutter
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 3 røde peberfrugter
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g mandler uden skal
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • Havsalt
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Skær peberfrugterne: Stokke, kerner og det bløde hvide indeni skal væk.
  • Bag peberfrugterne ved 200 grader i 15 minutter. Læg dem til afkøling i en plasticbøtte eller -pose.
  • Fjern skindet, blend kødet med finthakket skalotte- og hvidløg, og blend dem med mandler og olivenolie.
  • Smag til med citronsaft og salt.
  • Anret små skiver ristet stenalderbrød med romescosauce og brøndkarse.