Salat med æbler, feta og edamamebønner

15 minutter
208 kcal

Denne sprøde grønne salat serveres blandt andet med feta og granatæble og toppes yderligere med mynte, som giver et spændende pift til smagsløgene. Server den for sig selv eller som tilbehør.

Grøn salat med granatæble

Sprød salat med æbler, feta og edamamebønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g edamamebønner, frosne og uden bælge
  • 1 hjertesalat
  • 1 æble
  • 100 g granatæblekerner
  • 40 g feta
  • En lille håndfuld mynte

Dijonvinaigrette:

  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1 spsk. dijon­sennep
  • 2 dl ekstra jomfruoliven­olie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kom edamamebønnerne i en lille gryde, hæld kogende vand over, læg låg på, og lad dem stå i 5 min.

  • Hæld vandet fra, lad dem dryppe af og køle af i en sigte.

  • Del salathovedet i løse salatblade.

  • Skær æblet i meget fine tern, og bland disse med granatæblekerner.

  • Anret salatbladene med edamamebønner, æbletern, granatæblekerner, feta i tern og mynteblade.

  • Pisk eddiken sammen med sennep, og tilsæt olien langsomt i en tynd stråle under konstant piskning. Smag vinaigretten til med salt og peber, og dryp i alt 2 tsk. ud over salaten.

Næringsindhold pr. person: