Grønkålsalat med feta og bær

70 minutter
266 kcal

En sund og nærende julesalat, med grønkål, sorte ris, feta og blandede bær. Egner sig godt til vildt og steg.

Undgå stress og røde kinder denne jul, og inviter dine gæster til sund julemad.

Grønkålsalat med feta og bær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 40 g sorte ris
  • Havsalt
  • 66 g grønkål
  • ⅓ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ⅓ pak. 125 g brombær
  • 16 g tørrede blåbær
  • ⅓ bundt mynte
  • 50 g fetaost

Dressing

  • ⅓ dl olivenolie
  • ⅓ spsk. grov dijonsennep
  • ¼ dl æbleeddike
  • Havsalt og friskkværnet sort peber. Alle ingredienser skal have stuetemperatur.

Sådan gør du

  • Kog risene efter emballagens anvisning.

  • Skyl og dup grønkålen tør.

  • Lynsteg den i olivenolie, salt let, og krydr med peber, læg den på fedtsugende papir.

  • Skyl og tør brombær. Nip mynten.

  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.

  • Anret kålen med ris, brombær, blåbær og mynte, og smuldr fetaosten over.

  • Dryp med dele af dressingen, ca. 3 spsk.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter