Undgå stress og røde kinder denne jul, og inviter dine gæster til sund julemad.

Grønkålsalat med feta og bær

En sund og nærende julesalat, med grønkål, sorte ris, feta og blandede bær. Egner sig godt til vildt og steg.

18. november 2014 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Grønkålsalat

6 personer

120 g sorte ris
Havsalt
200 g grønkål
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 bk./125 g brombær
50 g tørrede blåbær
Et lille bdt. mynte
150 g fetaost

Dressing

1 dl olivenolie
1 spsk. grov dijonsennep
¼ dl æbleeddike
Havsalt og friskkværnet sort peber. Alle ingredienser skal have stuetemperatur.

Sådan gør du

  • Kog risene efter emballagens anvisning.
  • Skyl og dup grønkålen tør.
  • Lynsteg den i olivenolie, salt let, og krydr med peber, læg den på fedtsugende papir.
  • Skyl og tør brombær. Nip mynten.
  • Pisk dressingen, og smag den til med salt og peber.
  • Anret kålen med ris, brombær, blåbær og mynte, og smuldr fetaosten over.
  • Dryp med dele af dressingen, ca. 3 spsk.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: