Suppe med rødbede og skyr

30 minutter
356 kcal

Kan du ikke få nok af supper? Så prøv vores skønne rødbedesuppe med skyr. Den kan laves på bare 30 minutter.

Skål med rødbedesuppe

Rødbede er sprængfyldt med nitrat, som eftersigende skulle styrke din præstationsevne ved løb og cykling.

© wichmann+bendtsen

Rødbedesuppe med skyr

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g kartoffel
  • 100 g gulerod
  • 400 g rødbede
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 stilke bredbladet persille
  • 4 tsk. rødvinseddike
  • 1 citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 6 spsk. skyr

Sådan laver du rødbedesuppe

  • Skær et kvart rødløg fra, og gem det. Skær hvidløg og resten af rødløgene i tern.

  • Skrub kartofler og gulerødder, og skræl rød­bederne. Skær dem alle i grove tern.

  • Varm olien op, og steg løgene bløde og blanke. Kom kartofler, gulerødder og rødbeder i, og vend godt. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 min.

  • Skyl persillen. Hak den og det kvarte rødløg fint.

  • Blend suppen. Spæd evt. op med mere bouillon. Kom rødvinseddike ved, varm suppen godt igennem, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

  • Anret suppen med rødløg, persille og skyr.