Rødbederåkost med hvide bønner

15 minutter
394 kcal

15 minutter. Længere tid behøver du ikke for at lave en skøn rødbederåkost med hvide bønner. Velbekomme.

Skål med rødbederåkost

Rødbederåkost med hvide bønner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 100 g gulerod
  • 300 g rødbede
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste bredbladet persille
  • 100 g hvide bønner fra dåse
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • 2 tsk. rødvinseddike
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 3 skiver ristet rugbrød

Sådan laver du rødbederåkost

  • Skrub og riv guleroden. Skræl og riv rødbeden.

  • Skær hvidløg og persille helt fint, og lad bønnerne dryppe godt af.

  • Vend gulerod og rødbede med hvidløg, persille, bønner, de to olier og rødvinseddike.

  • Smag råkostsalaten til med salt og peber, og rist rugbrødet.

TIP! Slip for hvidløgsånde

Når du spiser persille sammen med rå hvidløg, mildner det din hvidløgsånde. Snup evt. en ekstra kvist persille efter måltidet, hvis du vil være på den sikre side.