Bagte kartofler med burritofyld

70 minutter
504 kcal

Et festfyrværkeri af et måltid, hvor smag og sundhed går op i en højere enhed. Fyldt med protein, sundt fedt og mættende fibre.

Fyldte bagte kartofler

FYLDTE BAGTE KARTOFLER Her har vi ladet din bagekartoffel agere tacoskal. Yay!

© wichmann+bendtsen

Ovnbagte kartofler med fyld a la burrito

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 bagekartofler
  • ½ ds. sorte bønner
  • 1½ dl spicy salsa, færdigkøbt
  • ½ ds. majs
  • ½ forårsløg
  • 1 spsk. syltet jalapeño eller 1 frisk chili
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk. cremefraiche, 9 %
  • 1 avocadoer
  • ½ bundt koriander
  • ½ lime, saften

Mangosalsa:

  • ½ mango
  • 125 g cherrytomater
  • ½ peberfrugt
  • ½ bundt koriander
  • ½ lille rødløg
  • 1 spsk. syltet jalapeño eller 1 frisk chili
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ lime, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Prik huller i kartoflerne med en gaffel, og bag i ca. 1 time, til de er gennembagte.
  • Put bønner, salsa, majs, fintsnittet forårsløg og jalapeño i en gryde, og lad det simre i 10 min. ved medium varme. Smag til med salt og peber.
  • Lav salsa ved at skære mango og tomater i tern, og hak peberfrugter, koriander, rødløg og jalapeño fint. Bland med de øvrige ingredienser til salsaen, og lad hvile i 10-15 min.
  • Skær et kryds i de færdigbagte kartofler, put bønnefyldet i, top med cremefraiche. Servér med avocado, frisk koriander, limesaft og mangosalsa.

TIP! Dup kartofler helt tørre med køkkenrulle, efter at du har vasket dem. Ellers er de svære at få sprøde.

TIP! Brug en kødnål til at tjekke, om, kartoflerne er færdige. Når nålen ryger igennem uden for meget modstand, er kartoflerne klar.