Bagte kartofler med bacon

70 minutter
484 kcal

Husker du 80'ernes bagte kartofler med bacon og creme fraiche? Den er tilbage – endda i en sund version, som hele familien vil elske.

Bagte kartofler med baconfyld

BAGTE KARTOFLER MED BACONFYLD Brug kartofler med gode bageegenskaber, fx Estina eller Folva.

© wichmann+bendtsen

Halve bagte kartofler med baconfyld og broccolisalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 bagekartofler
  • ½ stor broccoli
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ dl skyr eller græsk yoghurt
  • ½ dl mælk
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. løgpulver
  • ½ bundt purløg
  • 25 g revet cheddarost
  • ½ lille rødløg
  • 150 g kalkunbacon
  • 15 g tørrede tranebær
  • ¾ dl skyr eller græsk yoghurt
  • ¾ spsk. balsamicoeddike
  • ¾ spsk. akaciehonning eller ahornsirup

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Halvér kartoflerne, og bag i ca. 45 min.
  • Skær broccolien i små mundrette stykker, og blanchér.
  • Udhul forsigtigt kartoflerne, uden der går hul på skindet.
  • Mos kartoffelkødet med en gaffel, og tilsæt olie, skyr, mælk, krydderier samt 4 spsk. fintsnittet purløg og halvdelen af osten. Rør godt rundt.
  • Vend 1⁄4 af broccolibuketterne i kartoffelblandingen. Fyld de udhulede kartoffelbåde med kartoffel-broccoli-blandingen. Top med resten af osten, og bag yderligere 15 min.
  • Steg kalkunbaconen sprød, og skær i mundrette stykker.
  • Snit rødløg, og put i en skål sammen med resten af den blancherede broccoli, halvdelen af baconen og tranebær. Pisk skyr, balsamicoeddike, honning, salt og peber sammen, og vend i broccolisalaten. Lad den hvile på køl indtil servering.
  • Servér salaten med de bagte kartofler toppet med resten af baconen og fintsnittet purløg.

TIP! Smør evt. lidt olie på skrællen af kartoflerne, før du bager dem. Det hjælper sprødheden på vej.