Bagt kartoffel med græsk salat

65 minutter
640 gram

Ja, det tager tid, men den her opskrift er hele ventetiden værd. Ama'r halshug! Den er skøn både varm og kold.

Græsk salat med bagte kartofler og quinoa

MIDDELHAVSMAD Er der bagte kartofler til overs, smager de superlækkert dagen efter på en mad toppet med aioli og urter.

© wichmann+bendtsen

Middelhavsopskrift med bagt kartoffel, quinoa og græsk salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 bagekartofler
  • ½ dl quinoa
  • ½ lille rødløg
  • 25 g fetaost
  • ½ håndfuld bredbladet persille
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. citronsaft
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tzatziki

  • ½ mellemstor agurk
  • 1 dl græsk yoghurt
  • ¾ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Græsk salat

  • 125 g tomat
  • ½ agurk
  • ½ lille rødløg
  • ½ peberfrugt
  • ½ ds. kikærter
  • 50 g fetaost
  • 37 g oliven

Dressing

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. rødvinseddike
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ½ tsk. akaciehonning
  • ¼ tsk. tørret oregano
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Prik huller i kartoflerne med en gaffel, og bag i ca. 1 time, til de er gennembagte.
  • Riv agurken til tzatzikien, og lad væden dryppe fra. Rør den drænede agurk sammen med de øvrige ingredienser til tzatzikien. Smag til med salt og peber.
  • Kog quinoaen i henhold til emballagen, og vend sammen med finthakket rødløg, smuldret feta, finthakket persille, olivenolie, citronsaft, salt og peber.
  • Skær tomat, agurk, rødløg og peberfrugt i tern. Vend med kikærter. Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld over den græske salat. Top med smuldret feta og oliven.
  • Lav 4-5 snit i hver bagekartoffel, og anret sammen med quinoafyldet, tzatziki, persille og frisk citronsaft oven på den græske salat.