Andebryst med bagte rødbeder og rødkålsråkost

30 minutter
415 kcal

Pynt middagsbordet med den flotte røde farve fra både rødbeder og rødkål, når vi serverer andebryst med bagte rødbeder og rødkålsråkost. Velbekomme!

Andebryst med rødbeder og rødkålsalat

VILD MED AND? – Det er vi også!

© wichmann+bendtsen

Andebryst med bagte rødbeder og rødkålsråkost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g rødbede, nettovægt
  • 1 andebryst
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 100 g rødkål
  • 2 spsk. vinaigrette
  • 1 økoappelsin
  • 12 hasselnødder
  • 1 håndfuld brøndkarse

Vinaigrette:

  • ½ spsk. dijonsennep
  • ¼ dl sherryeddike
  • ½ dl hasselnøddeolie eller valnøddeolie eller koldpresset rapsolie
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du det

  • Tænd ovnen på 200 gr.
  • Skær rødbede i stave, og bag dem i ovnen i 25 min.
  • Pisk vinaigretten sammen, og smag til med salt og peber. Pensl rødbedestavene med 1 spsk. vinaigrette, når de tages ud af ovnen.
  • Læg andebrystet på en kold pande med fedtsiden nedad. Tænd for varmen, og steg brystet 10 min. på hver side. Krydr med salt og peber, og pak kødet ind i et stykke bagepapir og et klæde, og lad det trække i 5 min.
  • Snit rødkålen fint, og vend den med 1 spsk. vinaigrette. Bland rødkål og rødbedestave.
  • Rist hasselnødderne på en tør pande, og del dem i halve.
  • Skær andebrystet i tynde skiver, og fordel dem på to tallerkner. Anret rødkål-rødbede-blandingen ved siden af, og top med revet appelsinskal og hasselnødder. Top med lidt brøndkarse.

LÆS OGSÅ: Vores favorit-opskrifter med rødbeder

TIP! Er du ikke så vild med and, så steg to kyllingebryster i stedet.


Newsletter background