Hvilke boller er sundest?
Hvad skal du holde øje med, når du henholdsvis køber og bager boller selv? Få svaret her.
Hvad skal du holde øje med, når du henholdsvis køber og bager boller selv? Få svaret her.
Drømmer du om kernesunde boller, er en god tommelfingerregel at holde igen med salt og sukker (også honning). Skær dog ikke alt sukker væk, da både sukker og salt gør noget godt for smagen, og for at dejen kan hæve.
Brug mest muligt fuldkorn, da det bidrager med vigtige vitaminer og mineraler samt kostfibre, som giver mæthed og god fordøjelse. Tilsæt også gerne kerner, der bidrager med sunde fedtstoffer.
Læs også: TOP 10: Her er flest fibre
Tilfør protein til de runde herligheder ved at skifte lidt af væsken i opskriften ud med hytteost eller et surmælksprodukt som skyr, yoghurt naturel eller Cultura.
Grøntsager og især bælgfrugter er en fuldtræffer i din bolledej, da de giver saftighed og samtidig bidrager med protein og fibre. Put fx hvide bønner fra dåse i, eller bag med mel af bælgfrugter.
Læs også: Er bælgfrugter på dåse lige så sunde?
Langtidshævning sikrer, at mineralerne fra fuldkornsmelet bliver tilgængelige for fordøjelsen. Om du bruger gær eller surdej, er mindre vigtigt, det er langtidshævningen, der gør den største forskel ernæringsmæssigt.