Jeg har haven fuld af squash – hvordan får jeg dem brugt?

Squash-planten hører til de mest gavmilde, når det kommer til udbytte. Heldigvis er det kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til at bruge dem op. Få vores bedste tips her.

Squash ligger i gryde

SQUASH giver et stort og appetitligt udbytte.

© iStock

Courgette, zucchini og squash – kært barn har mange navne.

Uanset hvad du kalder den, er én ting sikker: Planten giver et virkelig stort udbytte.

Og det er ikke så skidt, for den agurkelignende grøntsag kan bruges i mange retter til både morgen, middag og aften.

Smagsmæssigt gør den ikke så meget væsen af sig, og selvom du måske tænker, at det er en ulempe, er det faktisk ret smart. Fordi den ikke tilføjer så meget smag, er det en oplagt “snigergrøntsag”, der kan puttes i alverdens retter, uden at du – eller ungerne – rigtigt lægger mærke til det.

Squashen egner sig både til at blive grillet, stegt og bagt, men du kan også spise den rå i salater. Og mens du mæsker dig i vegetardeller eller squashkage, kan du glæde dig over, at den er kaloriefattig, og at du får lidt K-vitamin, fibre og A-vitamin.

Sådan får du brugt dine squash

I en omelet

Skyl, skær i tern eller skiver, smid på panden, og hæld æggemassen over. Så har du en hurtig, mættende og sund morgenmad.

Som spaghetti

Lav strimler af squash med en spiralizer, og lad dem gøre det ud for pastaen til en omgang kødsovs. Det sparer dig for en del kalorier.

Læs også 10 grøntsager der kan erstatte din pasta.

I vegetardeller

Skift den klassiske frikadelle ud med en vegetarisk version lavet på squash, havregryn, løg, æg og revet kartoffel.

I lasagne

Gør den klassiske ret lettere ved at bytte lasagnepladerne ud med fintskårne skiver af squash, som du lægger lagvis med kødsaucen for til sidst at toppe med ost.

I bagværk

Squash gør dine kager mere svampede, så de holder sig friske i længere tid. Smider du den grønne fætter i en bolledej, bliver resultatet også mere luftigt.