Hvad er Atkins-kuren?

Atkins-kuren var med til at starte low carb-bølgen. Oprindelig anbefalede den masser af pølser og bacon, nu er den kommet i en opdateret udgave.

kød og grøntsager

Find den perfekte slankekur.

© iStock

Atkins-kuren

Atkins-kuren er berømt og berygtet og var med til at starte hele low carb-bølgen.

Kuren, der oprindeligt anbefalede masser af bacon og pølser samt meget få kulhydrater, er nu kommet i en opdateret udgave, der lægger låg på proteinindtaget og er tilsat flere grønsager.

Atkins-kuren fokuserer dog stadig på protein og fedt og går ret langt ned i kulhydrater.

Atkins-kuren er bygget op i fire faser, hvor der langsomt lukkes op for flere og flere kulhydrater. I New Atkins tæller man ikke kulhydrater, men de såkaldte net carbs – det dækker over kulhydratindholdet i maden minus fibre, der ellers normalt tælles med.

Har du hørt om low carb kuren? Tjek fordele og ulemper her!

Martin Kreutzers kommentar til Atkins-kuren

Atkins-kuren er givetvis svær at følge i en almindelig dansk hverdag.

Du skal være meget opmærksom på at vælge sunde proteinkilder. Atkins-kuren tillader pølser og bacon i store mængder, men med al den nye viden om risikoen ved forarbejdet kød er sundhedsværdien meget tvivlsom.

Vil du skrue ekstra op for din fedtforbrænding via kosten, så er keto-diæten en strategi for dig. Bliv klogere på, hvordan du opnår ketose her.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background