En flad mave er en sund mave

Der er rigtig mange gode grunde til at slippe af med fedtet på maven.

Du får et sundere hjerte

Fedtet på maven er det mest usunde, fordi det er meget mere ustabilt end fedt på hofter, balder og lår, og det bliver derfor lettere frigivet til blodet.

Fedtet udskiller store mængder af triglycerid og kolesterol, som kan føre til hjerte-kar-sygdomme, hvis stofferne får lov at ligge længe i blodet.

Kommer du af med fedtpuden på maven, minimerer du derfor din risiko betydeligt for at ende med en livsfarlig blodprop eller et hjertestop.

Du får en bedre holdning
En topmave skyldes ofte slappe mavemuskler, som ikke er blevet trænet på den rigtige måde. Og er du først slap i maven, bliver du hurtigt slap i resten af kroppen, fordi du let kommer til at “hænge”, når du går og står.

Sørger du derimod for at få dig en fast, flad mave, kan du give den skæve holdning baghjul, så du præsenterer dig selv med en mere rank kropsholdning, der signalerer selvtillid og styrke.

Du aflaster din ryg

Når du træner mavemusklerne, gør du automatisk ryggen en stor tjeneste. Musklerne i mave og ryg arbejder nemlig tæt sammen, og de er derfor dybt afhængige af hinanden for at kunne fungere optimalt.

Når du styrker din mave, aflaster du derfor ryggens muskler, som ellers let kan blive overbelastede, hvis de også skal lave arbejdet for svage mavemuskler.