Kvinde snører sko
© iStock

De 6 mest udbredte myter om vægttab

Der findes mange påstande om vægttab, men nogle af dem er altså ikke sande. Vi afliver nogle af de myter, du ikke skal tro på.

10. november 2017 af Anna Sjøstrøm & Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Der findes utallige myter om vægttab, som slet ikke passer. Og det ville da være ærgerligt at have okset rundt og gjort alverdens ting til ingen nytte. Derfor sparer vi dig her for de 6 mest udbredte myter om vægttab.

1. Træning giver automatisk et vægttab

Det er en udbredt misforståelse, at man bare skal træne lidt flere gange om ugen, hvis man gerne vil tabe sig. Træning er godt for alle mennesker, for det holder kroppen fit, styrker muskler og led, og forlænger dit liv. Men træning alene giver dig ikke et vægttab

Du bliver nødt til også at skære ned på indtaget af kalorier for at tabe kiloene på sidebenene, da man kun opnår et vægttab, hvis man forbrænder flere kalorier, end man indtager. Du vil derfor først opleve positive effekter i det øjeblik, du kombinerer den rette kost, søvn og varierende motion. 

2. Jo mere man sveder, jo mere forbrænder man

Nej, svedproduktion er ikke et udtryk for, hvor meget man forbrænder. Det er en funktion, der nedkøler og regulerer kropstemperaturen, når kroppen er særligt varm. Hvor meget, man sveder, varierer fra person til person, og kan være bestemt af personlig fysiologi, vejr, kost og mange andre faktorer.

Hold dig opdateret på lækre, sunde opskrifter - og det nyeste inden for træning og sundhed, ved at tilmelde dig I FORMs gratis nyhedsbrev. 

3. Mavebøjninger giver flad mave

Det hjælper dig desværre ikke nødvendigvis at gå amok med forskellige maveøvelser, hvis du vil tabe fedt omkring maven. Et stærkt core er både sundt og godt for dig, men det fungerer ikke sådan, at man kan træne specifikke muskelgrupper og så forvente et vægttab netop på den placering. 

Derimod vil du få godt udbytte af at træne hele kroppen og samtidig holde kalorieindtaget nede, fordi du derved også vil tabe fedt på maven.

4. Jo mere man træner, desto bedre

Egentlig giver det fin mening – hvis jeg vil tabe mig, så må jeg træne noget mere. Desværre er der rigtigt mange, der overgør deres ambitioner om vægttab, og derfor får forskellige skader, der istedet afholder dem fra træning i en periode. 

Derfor skal du være opmærksom på, hvor mange timer, du træner. Et træningspas på 15-20 minutter dagligt er nok til at booste både forbrænding og blodomløb.

Dine tarme elsker grøntsager. Med en spiralizer er det nemt at få masser af grønt! Lige nu får du en spiralizer + 3 numre af I FORM for KUN 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr.)!

5. Træning er kun for unge mennesker

Mange mennesker tror, at de ikke kan begynde at træne i en sen alder. Men forskning viser, at folk, der begynder at træne i en sen alder får særlig god effekt af deres træning og desuden lever længere end deres jævnaldrende, der ikke træner. 

Der er mange gode måder at komme igang med at træne, du kan eksempelvis kaste dig over vores løbeprogram til 5 km, eller starte ud med vores nemme hjemmetræning, der kun tager 15 minutter. 

6. Det skal være hårdt at tabe sig

Det er en udbredt misforståelse, at det skal gøre ondt, før det gør godt. Hvis du overanstrenger din krop over en længere periode, er der nemlig større risiko for, at du får skader. 

Alt for hård træning og strikse rammer kan også slå pusten rent ud af dig, og få dig til at falde helt tilbage i gamle og usundere vaner. Find derfor en balance, der passer dig, således at din livskvalitet er på maksimum samtidig med, at du får nogle flere sunde valgt flettet ind i din hverdag. 

I FORM anbefaler:

Tab 1 kg om måneden – her er dit bedste våben!

Vil du gerne smide et par kilo? Og samtidig få tarme i topform, et stærkere immunforsvar og mere energi? Så skal du have fingrene i en spiralizer!

For kun 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr.) får du lige nu en spiralizer + 3 numre af I FORM!

Denne geniale spiralizer kan blive din genvej til en slankere og sundere livsstil! Lige nu får du den + en grøntsagsskræller, urtekniv og 3 numre af Danmarks bedste sundheds-magasin I FORM til rabat-pris. Tjek tilbuddet her >>

Spiralizeren er din bedste allierede på vejen til et vægttab og en sundere krop. Med en spiralizer kan du trylle alverdens frugt og grøntsager om til flotte og sunde strimler. Prøv fx at udskifte den traditionelle pasta med squash- eller gulerodspasta, der indeholder langt færre kalorier. Så kan du faktisk tabe op til 1 kg om måneden og samtidig fortsætte med at spise alle dine yndlingsretter med pasta.

Hvad kan spiralizeren?

Spiralizeren er et smart lille køkkenredskab, der hurtigt omdanner din frugt og grønt til lange strimler af sundhed. Spiralizeren har ikke bare ét, men hele fire forskellige, skarpe blade. Med dem ved hånden vælger du selv, hvor tykke dine grøntsagsstrimler skal være. 

Den ene dag kan du lave ultratynde strimler af gulerod til salaten og den næste brede squash-strimler til kødsovsen.


VIDEO: Sådan laver du flotte, sunde strimler af dine grøntsager!

Så sund bliver du

Du taber dig ikke bare, men bliver også langt sundere, når du får en masse grøntsager indenbords. Glæd dig til at opnå:

 • Vægttab
 • Bedre fordøjelse
 • Stærkere immunforsvar
 • Mere energi
 • Mindre stress


YES, jeg vil gerne være mere sund! 

Send mig en spiralizer + 3 numre af I FORM for KUN 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr.)!


ALT dette får du

Slå til nu, så får du alt dette for KUN 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr.):

 • Stilren spiralizer – Kickstart dit vægttab med masser af frugt og grønt.

 • Skræller og urtekniv – Det perfekte makkerpar til din nye spiralizer.

 • 3 nr. af I FORM – Glæd dig til masser af opskrifter på sund og lækker mad, træningsøvelser, ekspertråd og inspiration til en sund og glad livsstil. De første 3 numre følger med - du kan herefter til enhver tid opsige dit abonnement.

 • Det digitale tillæg "Sund aftensmad på under 30 min." – Propfyldt med sunde opskrifter, hvor du får brug for din nye spiralizer.

 • Ubegrænset digital adgang til I FORM via Wype-appen – Så kan du også læse I FORM, når du er på farten.

 • 3 ugers gratis adgang til Kostdagbogen

 • Gode rabatter på træningstøj i fordelsklubben Moreshop


Er du klar til et sundere liv?

Slå til og få pakken med spiralizeren for kun 99 kr. + 49,50 i porto (i alt 148,50 kr). Du sparer 471 kr! 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler